Har jobbet 49 år for samme firma:

SKAL PRØVE Å HA LITT FRI: Når Sigsten Nordgård nå trer inn i pensjonistenes rekker, skal han ikke hvile helt på laurbærene. Både veteranbiler, hytta og andre hobbyer skal få større plass. Foto: Kristine Aarhaug
SKAL PRØVE Å HA LITT FRI: Når Sigsten Nordgård nå trer inn i pensjonistenes rekker, skal han ikke hvile helt på laurbærene. Både veteranbiler, hytta og andre hobbyer skal få større plass. Foto: Kristine Aarhaug

Nå blir Sigsten pensjonist

OLSBORG: Få har lengre fartstid som rørlegger enn Sigsten Nordgård. Nå takker han for seg etter imponerende 49 år i samme firma.

Publisert Sist oppdatert

Sigsten Nordgård fra Bardufoss var bare 17 år da han startet i firmaet Åge Nilsen AS. I år fyller han 67, og da tenkte han at det var på tide å prøve å ha litt fri.

– Det blir litt vemodig å gå av, det gjør det jo, jeg har hatt det veldig fint i firmaet, sier han.

Skal dyrke interessen

Når han nå skal ta fatt på pensjonisttilværelsen, er det ikke mangel på andre ting å gjøre. Nordgård er nemlig eier av veteranbiler, og har i mange år dyrket hobbyen ved siden av jobb.

– Denne her er fra 1931. Jeg har hatt den siden 1974 og restaurert den siden da, forteller Nordgård om den flotte Ford-en han står ved siden av.

Uselvisk og ydmyk

Sigsten Nordgård er ikke en mann som skryter av seg selv og egne prestasjoner. Han forteller om menneskene rundt seg i stedet. Gjennom årene i Åge Nilsen AS har han hatt mange medarbeidere og flere sjefer, men han sier han alltid har hatt et godt arbeidsmiljø rundt seg.

– Det har vært fantastiske folk. Dyktige. Og det har vært veldig åpent mellom ledelse og medarbeidere, vi har alltid sagt hva vi mener og fått respekt for det, sier Nordgård, som de siste 10 årene har vært arbeidstakernes representant i styret for bedriften.

En bauta går av

Administrerende direktør i Åge Nilsen AS, Tor Torbergsen, sier om Nordgård at han har vært en bauta og legende i firmaet.

– Han Sigsten er jo grunnen til at vi har så godt renommé her, og har landet mange av samarbeidene vi har fått opp gjennom årene. PEAB/Bjørn Bygg og Storegga er to av flere bedrifter vi har samarbeidet mye med, som Sigsten har stor del av æren for, forteller han.

– I tillegg har Sigsten en fantastisk innstilling som han har videreført til de han har hatt rundt seg. De holdningene og den kulturen han har skapt og delt, gjør at «innlandsgjengen» har blitt en terminologi og målestokk innad i firmaet. Og vi ser at de prosjektene der Sigsten har vært involvert går veldig godt, alt er på stell alltid. Hvis det er et prosjekt med ham som ikke går godt, så er det en regnefeil involvert, sier en tydelig stolt Torbergsen.

Tor Torbergsen takker Sigsten Nordgård for alt arbeidet han har gjort i 49 år hos Åge Nilsen AS. Selve avskjedsfesten hadde de i forkant av ferien.

Holdt ut lenge

Til avslutningsfesten de arrangerte i forkant av ferieavviklingen, hadde Torbergsen gjort et kjapt regnestykke.

– Rørmeter montert av Sigsten er vanskelig å anslå, men litt kjapp hoderegning på arbeidet han har produsert disse årene gir rundt 100 millioner kroner, uten moms. Det er en del, sier han ydmykt.

– Nå har jeg jo ikke skrudd i åtte timer hver dag alle dagene, men jeg tror ikke det er en eneste dag jeg ikke har skrudd noe. Vanligvis etter at jeg fikk mer av det administrative, har jeg skrudd cirka halve dagen. Det er ikke mange som varer så lenge som rørlegger, sier Nordgård.

Arven etter Sigsten

Sigsten Nordgård har i dag tittelen anleggsleder, og har vært med på hele prosessen til den nye flerbrukshallen på Olsborg. Han og Torbergsen forteller at de har hatt mange oppdrag for Forsvaret, kommunene i regionen og de største hovedentreprenørene. De har også jobbet med mange store anlegg andre steder, og jobber nå både med Bardu barne- og ungdomsskole og ferdigstillelsen av det nye lakseslakteriet til Salmar på Senja. På Salmar fikk arven etter Sigsten virkelig vist seg.

– Gjengen der ute så at de ville bli ferdig hvis de la inn litt ekstra innsats, så de jobbet natta gjennom og fikk ferdigstilt sin del. Det er sånn Sigsten har vært; ser hva som trengs å gjøres og bare gjør det, forteller Torbergsen.

Torbergsen forteller også om hvordan Sigsten er å være rundt, og sier han er veldig jovial og omgjengelig.

– Over alt der Sigsten er, er det en stemning av fellesskap. Kommer man inn der han spiser lunsj, så er det akkurat passe med fliring, det vil si mye fliring, og kameratslige stikk og gode historier. Han sa for eksempel at han fikk gullklokka da han hadde vært 25 år i bedriften, og etter det har han bare fått batterier til den, ler Torbergsen.

Takket av – ikke farvel

I avslutningsgave fikk Sigsten noe han, ifølge Torbergsen, har ønsket seg og trengt en stund.

– Han fikk en ny mobiltelefon hos oss. Så vi kan ringe han når vi trenger å ha han tilbake. Hvis han ikke blokkerer nummeret da, sier en lattermild Torbergsen.

Sigsten selv forsikrer at han ikke skal blokkere sin tidligere arbeidsgiver,

– Men om jeg svarer, det vet jeg ikke enda, flirer han.

Powered by Labrador CMS