RØDE FJÆR: Nå drar Lions Bardu i gang årets Røde Fjær-aksjon lokalt. Her er Hans Hammer (f.v.), Willy Bygdevoll og Tove Bygdevoll fra Lions avbildet i en tidligere anledning. Arkivfoto: Malin Cerense Straumsnes
RØDE FJÆR: Nå drar Lions Bardu i gang årets Røde Fjær-aksjon lokalt. Her er Hans Hammer (f.v.), Willy Bygdevoll og Tove Bygdevoll fra Lions avbildet i en tidligere anledning. Arkivfoto: Malin Cerense Straumsnes

Nå drar Lions i gang Røde Fjær-aksjonen

BARDU: Til helga går startskuddet i Bardu for Røde Fjær-aksjonen til Lions Club. I første omgang bare via sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Den store innsamlingshelga av midler til denne aksjonen er først i februar. Da skal blant annet soldater i Setermoen leir hjelpe til under bøsseinnsamlinga som gjennomføres lokalt. Likevel synes visepresident i Lions Club Bardu, Tove Bygdevoll, at det er viktig med litt oppmerksomhet omkring aksjonen allerede nå.

– Vår «kick-off» blir bare på Facebook, men de som vil kan allerede nå gi bidrag til årets aksjon via Vipps eller til bankkonto, sier Bygdevoll.

Denne Røde Fjær-aksjon samler inn midler til et familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter. Det vil gi et nytt og bedre tilbud til enda flere barn og unge med funksjonsnedsettelser som vil øke deres muligheter til å utvikle sitt potensial og leve et aktivt liv. Lions kjører Røde Fjær-aksjonene med 4-5 års mellomrom.

– Det er mange fra vårt område som opp gjennom årene har nytt godt av Beitostølens fasiliteter, sier Tove Bygdevoll.

De store innsamlingsaksjonene til Lions går på omgang mellom de fem ulike distriktene til organisasjonen. Denne gang er det altså distrikt øst som nyter godt av Røde Fjær-aksjonen, men Bardu-lederen håper på gode økonomiske resultater også lokalt.

– Det bruker vi å ha hvert år, sier Bygdevoll.

I Bardu de 21 medlemmer i Lions, og dermed har de god plass til flere. Deres lokale aksjon i anledning julegrantenninga er satt på vent som følge av koronasmitten i samfunnet, men Tove Bygdevoll er klar på at markeringa av Røde Fjær-aksjonen er en begivenhet for dem som er viktig.

Målet for den landsomfattende aksjonen til Lions Club Norge er å samle inn 50 millioner kroner, og allerede er halvannen million kroner innsamlet. Årets aksjon har mottoet «Små helter – store drømmer».

Powered by Labrador CMS