INSPIRASJONSPRIS: Ny leder av Målselv ungdomsråd, Runar Godtlibsen (t.v.) fikk æren av å fortelle Markus Nesvik (t.h.) at Nesvik stakk av med Ungdommens inspirasjonspris. Foto: Monica Karlstad
INSPIRASJONSPRIS: Ny leder av Målselv ungdomsråd, Runar Godtlibsen (t.v.) fikk æren av å fortelle Markus Nesvik (t.h.) at Nesvik stakk av med Ungdommens inspirasjonspris. Foto: Monica Karlstad

Nå er årets ungdomsprisvinnere i Målselv offentliggjort

MÅLSELV: Onsdag var det klart hvem som mottar Ungdommens inspirasjonspris og Ungdommens kulturpris i Målselv. Begge er til stor inspirasjon for ungdommen i bygda.

Publisert Sist oppdatert

Det er i alle fall den klare meninga til Målselv ungdomsråd, som deler ut prisen.
Det er Ingeborg Gjerdrum Foshaug (17) fra Storhaugen som får Ungdommens kulturpris. Hun har blant anna bemerka seg som flerårig konferansier på UKM i Målselv, under Kalottspel og i politikken. I tillegg er hun leder av Ungdommens fylkesråd i Troms.

– Det er utrolig motiverende å få en sånn pris, og jeg blir så glad. Mye av det jeg gjør, er for ungdommen i kommunen og fylket. Jeg prøver å gjøre gode ting for andre, og det er fint å vite at folk setter pris på det man gjør, sier 17-åringen.

Målløs

Hun går andreåret på medier og kommunikasjon på Bardufoss videregående skole. Hun var på skolen da leder av Målselv ungdomsråd, Runar Godtlibsen (14), overrakte henne en konvolutt. Inni der stod det at hun kom til å få Ungdommens kulturpris.

– Jeg ble målløs. Det var fantastisk og utrolig kult, men veldig uventa, forteller hun.

: Ingeborg Gjerdrum Foshaug får Ungdommens kulturpris, og leder av Målselv ungdomsråd, Runar Godtlibsen, fikk gleden av å fortelle henne det.

Ungdommens inspirasjonspris gikk til Markus Nesvik (13) fra Rundhaug. Han dansa seg til landsfestivalen under UKM med sin egenkoreograferte dans, og imponerte mange under sin audition på Norske Talenter. Der fikk han gullbilletten av dommer og danser Mona Berntsen, og gikk med det videre til livesendinga 29.november.

– Det er veldig artig å få prisen. Jeg visste ikke at jeg inspirerte så mange, så jeg ble veldig glad og synes det er fint at folk har nominert meg, sier Nesvik.

Et ekstra dytt

Nesvik forteller at prisen har gitt han et ekstra dytt til å leve ut danse-drømmen.

– Når folk syns jeg er så flink, da får jeg masse glede inni meg. Man føler at folk støtter deg. Det er fint gjort av folk å tenke at jeg er en så stor inspirasjon for dem. Så koselig er det, forteller Nesvik.

Også han ble overraska av meddelelsen onsdag.

– Jeg var på skolen, så kom en gutt til meg og sa jeg måtte komme til inngangen til lærerværelset. Da tenkte jeg, «oj oj oj» hva har jeg gjort, forteller Nesvik.

Så åpna han konvolutten merka «Målselv kommune». Nesvik forteller at beskjeden inne i konvolutten var en fin nyhet å få på en onsdag.

– Da sa jeg: «Nå tuller du med meg, er det her sant.» Milde måne, forteller Nesvik.

Nesvik går i niendeklasse på Bardufoss ungdomsskole. I tillegg til å gjøre lekser og gå på skole, øver han dans til hans neste opptreden på Norske Talenter.

– Jeg gleder meg skikkelig til å vise en gang til hva jeg kan, og vise fram nye dansetrinn. Men man må prioritere skolen, sier Nesvik.

Ny leder av ungdomsrådet

Hver høst hedres fire mennesker som har utmerka seg innenfor kultur eller stått på med frivillig arbeid i Målselv. Disse menneskene er til inspirasjon for sambygdingene. Det er styret i Målselv ungdomsråd som avgjør hvem som skal motta Ungdommens kulturpris og Ungdommens inspirasjonspris. Avgjørelsen baseres på årets innkomne og/eller egne forslag. Formålet med prisene er å tjene som inspirasjon og motivasjon, både for mottakerne, men også for andre ungdommer. Prisene løfter fram ungdommenes initiativ og innsats innen kultur-, idrett- og organisasjonsliv. Ungdommene må i utgangspunktet være mellom 14 og 20 år gamle. Alderen kan i enkelte tilfeller vurderes å settes lavere. Offentliggjøringa av ungdomsprisene var et av Godtlibsens første oppdrag som leder av ungdomsrådet. Han ble nemlig valgt som leder under ungdomskonferansen forrige torsdag. Til vanlig er han elev i tiendeklasse på Bardufoss ungdomsskole.

– Jeg var nestleder i fjor, og året før. Jeg har vært med i ungdomsrådet i tre år, forteller Godtlibsen.

-Inspirerer og hjelper andre

Godtlibsen kan fortelle at ungdomsrådet mottok mange forslag med gode kandidater. Ifølge Godtlibsen faktisk mange flere forslag enn tidligere år. Han forteller at Ingeborg Gjerdrum Foshaug mottok prisen fordi hun er engasjert i ungdom og kultur.

– Hun er veldig flink til å stille opp for folk når dem trenger henne. For eksempel da Målselv IL trengte det, så stilte hun opp som hjelpetrener for barnelaget i vinter. Hun er travel, men tar seg tida likevel. Hun er også veldig engasjert politisk og i eget nærmiljø, forteller Godtlibsen, og ramser opp en rekke verv som hun har hatt.

Når det gjelder Nesvik, er Godtlibsen klar på hva som er årsaken til at han stakk av med inspirasjonsprisen.

- Han er en stor inspirasjon for andre ungdom. Han lar seg ikke påvirke av det andre sier, og gjør det han mener er rett. Han gjør det morsomste han vet om i verden, nemlig å danse. Det er fint å se hva han får til med å følge drømmen sin, sier Godtlibsen.

Festforestilling

I tillegg til Ungdommens kulturpris og Ungdommens inspirasjonspris, deles også Kulturprisen og Ildsjelprisen ut. Tidligere denne uka skreiv Nye Troms at Øverbygd sanitetsforening får Ildsjelprisen. Prisene deles ut i ei festforestilling for alle fire mottakere på Istindportalen i Målselv den 20. oktober. Forestillinga er åpen for alle.

– Der blir det underholdning, sang, spill og litt snakk om hva prisene betyr, forteller Ingeborg Gjerdrum Foshaug.

Powered by Labrador CMS