VELKOMMEN: Rita Bjørn, assisterende rådmann i Bardu og Tonje Sneve Vesterhus, arkivleder, ønsker alle som vil å bruke sin stemmerett lenge før valget til høsten. Foto: Maren Sofie Larsen
VELKOMMEN: Rita Bjørn, assisterende rådmann i Bardu og Tonje Sneve Vesterhus, arkivleder, ønsker alle som vil å bruke sin stemmerett lenge før valget til høsten. Foto: Maren Sofie Larsen

Nå er det åpna for å stemme ved kommune- og fylkestingsvalget

BARDU: Fra 1. juli og utover sommeren kan du bruke din tidligstemme til valget i år. Tilbudet om tidligstemme skal alle kommuner i Norge ha.

Publisert Sist oppdatert

Rita Bjørn som jobber som assisterende rådmann for Bardu kommune, oppfordrer alle de som har lyst å stemme tidlig til valget i år, om å få gjort det med å kontakte kommunen. Hun oppfordrer folk som vet hva de skal stemme og er interessert i å stemme, til å bruke sin tidligstemme hvis de er usikker på om de kommer til å være til stede under kommunevalget i Bardu til høsten.

– Hva vil det si å tidligstemme?

– Det er at du stemmer tidligere enn vanlig oppsatt tidspunkt til forhåndsstemme, sier Rita Bjørn.

Da dukker det nok et spørsmål opp til Rita Bjørn.

– Hva er forskjellen mellom tidligstemme og forhåndsstemme?

– Forskjellen på en tidligstemme og en forhåndsstemme er at man er nødt å kontakte kommunen når du skal avgi en tidligstemme, og inngå en avtale om når du skal komme til kommunehuset for å avgi stemmen, forteller Rita.

1. juli åpna alle kommunene rundt om i landet tidligstemminga.

– Folk som er usikker på om de kommer til å være hjemme når kommunevalget foregår, blir nå oppfordret til å bruke sin tidligstemme istedet. Dette betyr at man kan stemme før forhåndsstemmeperioden starter, og det er opplagt for alle kommuner i landet å være åpen for tidligstemming. Dette for å være sikker på at alle som har lyst å stemme i kommunevalget, får mulighet til å få gjort dette innen vedtatt frist, sier Bjørn.

Rita Bjørn, assisterende rådmann i Bardu og Tonje Sneve Vesterhus, arkivleder, ønsker alle som vil å bruke sin stemmerett lenge før valget til høsten.

Powered by Labrador CMS