PLATEDEBUTANT: Den 26 år gamle Balsfjordingen Alexander Aarøen Pedersen har forlengst gjort seg bemerket som pianist og komponist. Han er nå aktuell med albumet «Bivrost». Foto: Privat
PLATEDEBUTANT: Den 26 år gamle Balsfjordingen Alexander Aarøen Pedersen har forlengst gjort seg bemerket som pianist og komponist. Han er nå aktuell med albumet «Bivrost». Foto: Privat

Nå er plata til Alexander ute

BALSFJORD: Med «Bivrost» henter Alexander Aarøen Pedersen (26) elementer fra kreative eventyr han har hatt de siste ti årene. Det blir det musikk av.

Publisert Sist oppdatert

Å sjangerfeste debutalbumet til Balsfjordingen er vanskelig. Her beveger vi oss i et skifte mellom klassisk musikk, progrock og jazz. Med elementer hentet fra både norrøn mytologi, asiatisk filmmusikk og russiske låter. Alt hentet fra en barndom, ungdomstid og etter hvert voksenliv i musikkens tegn. For det er nettopp som musiker og komponist at 26-åringen har gjort seg bemerket.

– Det har skjedd mye de siste ti årene. Jeg ser ei lang linje som ikke kan avsluttes, men albumet er en logisk konklusjon på ti år med et kreativt yrke, sier Aarøen Pedersen.

Fantasy og mytologi

26-åringen ser på albumet som et ærlig portrett av hvor han er i livet her og nå.

– Jeg er fornøyd. Det kan aldri bli helt perfekt, slik livet er også. Albumet er en del av en prosess. Det var dette jeg gjorde da «Alexander var 26 år».

Det har tatt to år å ferdigstille albumet. Han har hele tiden hatt et klart og tydelig mål med arbeidet, og har brukt mye tid og ressurser på den kreative prosessen.

– Jeg føler virkelig at jeg har oppnådd det jeg ønsket å få til. Nå venter jeg bare på at millionene skal håve inn, sier han og ler.

Materialet ble spilt inn rett før påska i år. 26-åringen tror musikken vil passe for alle som er interessert i folkemusikk, Fantasy og mytologi. Og ellers for andre som lar seg rive med av underholdende historier. Målet er at musikken skal fenge alle, og ikke kun en liten elite. Med seg på laget har han en rekke dyktige musikere, blant annet Arktisk Filharmoni.

– I starten av 2019 giret vi opp arbeidet med plata. Jeg skreiv de siste låtene som skulle være med, og fikk fastsatt konseptet skikkelig.

Konserter på nyåret

Det er nå to og et halvt år siden Aarøen Pedersen tok master i filmmusikk i Dublin. Senere har han dirigert og spilt inn egenkomponert musikk i Los Angeles, hvor han var i lære under komponist Richard Bellis. Før dette lagde han forestillingen «Tyven og Kaleidoskopet». De to siste årene har han livnært seg som frilanser, pianist, komponist og arrangør i Tromsø og i Oslo.

– Alle prosjektene og erfaringene jeg har gjort meg har muliggjort dette albumet. Alle sjangre jeg har operert innenfor og hørt mye på har vært avgjørende. Plata er et produkt av prosjekter med mange mennesker, både i Balsfjord, Tromsø, Dublin og i USA.

26-åringen ser nå fram til å framføre musikken for et publikum.

– Med et helt orkester, et kor og flere sangsolister, så sier det seg selv at man ikke kan dra på turne med dette. Jeg har planer om konserter, men ingenting er fastsatt enda. Dette er noe som vil offentliggjøres på nyåret, lover Balsfjordingen.

Powered by Labrador CMS