Balsfjord kommune solgte næringstomt for 250.000 kroner i 2017:

VERDIØKNING PÅ 3,75 MILLION KRONER: Denne ca. 4410 m2 store næringstomta i Nordkjosbotn ble i 2017 solgt fra Balsfjord kommune for 250 000 kroner til Nord Norsk Maskinutleie AS. Nå ligger samme tomt til salgs for nær 4 millioner. Foto: Leif A. Stensland
VERDIØKNING PÅ 3,75 MILLION KRONER: Denne ca. 4410 m2 store næringstomta i Nordkjosbotn ble i 2017 solgt fra Balsfjord kommune for 250 000 kroner til Nord Norsk Maskinutleie AS. Nå ligger samme tomt til salgs for nær 4 millioner. Foto: Leif A. Stensland

Nå er prislappen på den samme tomta i Nordkjosbotn 4 millioner

BALSFJORD: Sommeren 2017 solgte Balsfjord kommune ei næringstomt i Nordkjosbotn for 250.000 kroner til Nord Norsk Maskinutleie. Nå ligger samme tomt til salgs med en prisantydning på nær 4 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I kontrakten som ble inngått mellom partene heter det at dersom kjøper ikke realiserer oppgitte planer for eiendommen innen tre år, skal kommunen ha tilbakekjøpsrett på eiendommen.

Forkjøpsrett

Som vilkår fra selger heter det videre at dersom kjøper planlegger å selge eiendommen videre, skal Balsfjord kommune ha forkjøpsrett på eiendommen. Ved eventuelt gjenkjøp fra Balsfjord kommune skal kommunens salgspris benyttes som kjøpesum, pluss de kostander som er påløpt fra overtakelsen.

På finn.no ligger det nå annonse om at den byggeklare næringstomta sentralt i Nordkjosbotn er til salgs med ei prisantydning på 3.990.000 kroner.

Da Nye Troms kontaktet balsfjordrådmann Øyvind Korsberg sist fredag for en kommentar var dette helt ukjent for han.

– Dette må jeg få sjekket nærmere, deriblant for å se om kommunen har fraskrevet seg gjenkjøpsretten, sa Korsberg.

I følge balsfjordrådmann Øyvind Korsberg har ikke kommunen fraskrevet seg tilbakekjøpsretten/forkjøpsretten for tomta. – Vi er nå i dialog med eiendomsselskapet som står for salget av eiendommen, sier Korsberg.

I dialog

Mandag tok vi igjen kontakt med balsfjordrådmannen, som kan stadfeste at kommunen ikke har fraskrevet seg gjenkjøpsretten.

– Vi er nå i dialog med eiendomsselskapet som skal stå for salget av eiendommen. De ble like overrasket som det jeg ble da du tok kontakt på fredag, og det skal nå ses nærmere på de faktiske forhold vedrørende kontrakt som ble inngått mellom kjøper og selger i 2017, sier Øyvind Korsberg.

Gjenkjøpsrett

Det er nå gått over fire år siden kommunen solgte Industriveien 11 til Nord Norsk Maskinutleie. Det er ikke kommet opp noe bygg på tomta, og dermed er ikke oppgitte planer på eiendommen realisert innen tre år. Og – nå som kjøper planlegger å selge eiendommen videre – har Balsfjord kommune tilbakekjøpsrett/forkjøpsrett. Og gjenkjøpsprisen er 250.000 kroner.

– Det er helt riktig. Som sagt er vi i dialog med eiendomsselskapet som står for salget. Vi håper å ei avklaring i løpet av uka, avslutter Øyvind Korsberg.

Powered by Labrador CMS