HISTORIE: Nordgård-bygget er historie. Nå skal Coop Extra-historie skrives videre på tomta. Foto: Eirik Heim
HISTORIE: Nordgård-bygget er historie. Nå skal Coop Extra-historie skrives videre på tomta. Foto: Eirik Heim

Nå er rivearbeidet i mål

OLSBORG: De siste ukene har det skjedd ei rivende utvikling på den nye Coop-tomta på Olsborg. Forrige uke var det gamle forretningsbygget ferdig revet.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent skal Coop Nord bygge ny Extra-butikk på Olsborg, nærmere bestemt på den såkalte Nordgård-tomta. Siden starten av mars har arbeidet med å rive forretningsbygget som sto på tomta pågått.

Det er Rognmo Graveservice AS som har hatt jobben på vegne av Coop Nord, og de hadde som mål å bli ferdig i løpet av uka etter påske. Det klarte de uten problemer.

Nå er forretningsbygget, som har huset blant annet bensinstasjon og bilverksted, ungdomsklubb og sykkelbutikk, jevnet med jorda og historie.

Det er Rognmo Graveservise AS som har stått for rivejobben.

Det gjenstår fortsatt en del grunnarbeid under jorda, og det fortalte Coop Nords eiendomsdirektør, Beate Nemeth, til Nye Troms vil skje nærmere sommeren. Det vil si når snøen er borte og tela ute av jorda.

Byggestart for den nye Coop-butikken, som skal bli på 1.100–1.200 kvadratmeter, er planlagt til våren 2022.

– Det blir tidlig neste vår. Vi er i planleggingsfasen nå, og vi har begynt å se litt mer på utforming av butikken. Dette er spennende, sa eiendomsdirektør Beate Nemeth ved en tidligere anledning.

Det vil fortsette med grunnarbeid på tomta i løpet av våren. Det er grunnen under jorda det skal arbeides videre med.

Powered by Labrador CMS