I fjor raste taket over storsalen:

FORNØYD: Han hadde håpet det skulle være på plass litt raskere, men nå er bygdelagsleder Stig Arne Opgård godt fornøyd med at Sagelvvatn bygdehus snart er helt klart for normal bruk igjen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FORNØYD: Han hadde håpet det skulle være på plass litt raskere, men nå er bygdelagsleder Stig Arne Opgård godt fornøyd med at Sagelvvatn bygdehus snart er helt klart for normal bruk igjen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Nå er snart bygdehuset bygd opp igjen

SAGELVVATN: Om et par uker er det et år siden taket på Sagelvvatn bygdehus falt ned. Snart er huset klart til bruk igjen, og det tror bygdelagslederen at bygdas innbyggere ser fram til.

Publisert Sist oppdatert

Det var 26. mars i fjor at uhellet var ute, og taket på Sagelvvatn bygdehus falt ned. Det var taket over storsalen som falt, og det var rein flaks at det ikke var mennesker tilstede i bygdehuset da det skjedde.

Lang tid

Lederen i Sagelvvatn bygdelag, Stig Arne Opgård, forteller til Nye Troms at prosessen med å få gjenoppbygget bygdehuset har tatt lenger tid enn hva han så for seg.

– Det var prosessen med forsikringa som tok lenger tid enn hva vi hadde sett for oss. Vi trodde at vi skulle ha huset gjenoppbygget før vinteren kom. Dette skjedde jo i starten av mars, men så skjedde det ting som har forsinket prosessen, forklarer Opgård.

Ved starten av året starta likevel arbeidet, med ny grunnmur på plass i løpet av januar. Nå er også tak og vegger på plass, og det skal ikke være lenge til huset er klart til bruk igjen.

– Det skal være klart til påske. Så er det selvfølgelig litt småting som må ordnes, som vasking, få på plass bord og stoler og lignende. Men selve bygget er oppe, og det skal ikke ta lang tid fra det er helt ferdig til vi har det klart til utleie, forklarer bygelagslederen.

Det er selskapet ProCon som vant anbudskonkurransen, og som dermed har hatt arbeidet med å få gjenoppbygget store deler av Sagelvvatn bygdehus.

Endringer

Opgård er glad for at bygget tar form og forteller at det er gjort enkelte endringer på salen, sammenlignet med hvordan den var før.

– I salen var det tidligere en stor scene, men den er nå tatt bort og vi får på plass en mobil scene som vi kan flytte litt på, forklarer han.

Dette vil gi større plass i salen under selskapet, som konfirmasjoner, bursdager, dåpsfester og bryllup.

– Det er nok den største forandringen. Det er et helt åpent rom, forklarer han.

Blir godt

Han tror det blir godt både for bygdelaget og innbyggerne på Sagelvvatn å få et fungerende bygdehus igjen.

– Det tror jeg blir veldig bra. Det å få tilbake huset som et samlingspunkt, men også økonomisk for bygdelaget. Uten å kunne leie ut huset, så har vi ikke hatt like god mulighet for inntekt det siste året, forteller han.

Helst skulle han sett at huset var klart allerede til bygdelagets isfiskekonkurranse, som tradisjonen tro går av stabelen lørdagen før palmesøndag, men det tror han blir litt knapt.

– Konkurransen og alt til blir nok avholdt på vannet, slik som i fjor, men etter det så bør huset være klart innen kort tid, sier han fornøyd.

Powered by Labrador CMS