Sånn ser veien til Altevatnet ut:

ET HAV AV HULL: Mange reagerer på at det ikke gjøres mer for å bedre den trafikkerte veien til Altevatnet. Dette partiet er mellom Dahlberg og Strømsør. Foto: Per Ludvig Hanstad
ET HAV AV HULL: Mange reagerer på at det ikke gjøres mer for å bedre den trafikkerte veien til Altevatnet. Dette partiet er mellom Dahlberg og Strømsør. Foto: Per Ludvig Hanstad

– Nå er vi mektig lei

BARDU: Per Ludvig Hanstad og mange andre i Bardu ergrer seg over tilstanden til fylkesvei 847 til Altevatnet. Han er lei av å mase på Mesta.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag tok han bildet over da han var på vei ned fra Innset til Setermoen. Veien til Altevatnet er en prøvelse for bilistene, og verst er det på det partiet hvor Hanstad stoppet, mellom Dahlberg og Strømsør.

– Her er det så jævlig at det nesten ikke går an å kjøre lenger, sier han.

Veien ble ifølge Hanstad høvlet for et par uker siden. Men så kom regnet og forårsaket nye hull, som veipartiet etter hvert er blitt skammelig kjent for.

Han mener det i stedet må fylles på med mer masse. For veihøvelen skraper ned dekket og skyfler grusen av veibanen og ut i grøfta og lager en kant på veiskuldra. Dermed renner ikke regnvannet ut til sidene, men følger veibanen og lager enda flere dype renner og hull.

Hanstad gir seg ikke med å klage til Mesta og benytter hver anledning til å si fra, ikke bare på egne vegne, men også på vegne av all den trafikken som går til og fra Altevatnet. Tunge kjøretøy ferdes til anleggsområdet ved Salvasskardet, og lastebiler med tonnevis med masser fra Strømsør-tippen passerer forbi. Dessuten er det i disse dager flere jegere som frakter båter og utstyr til Altevatnet i forbindelse med elgjakta, foruten alle hytteeierne som legger turen oppover om høsten.

– Veien ødelegger bilene. Mange tar nedi, og de med stor fart går det verst utover, sier Hanstad, som nærmest må «smyge seg» over deler av veien på førstegir mens han slurer forsiktig kløtsjen.

Han vil gjerne at Mesta eller andre veimyndigheter foretar en befaring på veien, og han tilbyr seg å være med for å påpeke hvor tilstanden er verst. Han undrer seg over at Altevannsveien ble frest opp ved Setermoen og fikk nytt dekke der, mens de dårligste partiene lenger opp ikke er prioritert.

Det lyktes ikke tirsdag og onsdag å få en kommentar fra Mesta.

Powered by Labrador CMS