Her vedtas det:

VEDTAK: Kommunestyret vedtok under budsjettbehandlingen at barnefamilier skal få 1.500 ekstra per barn i sosialstøtte før jul. Foto: Torbjørn Kosmo
VEDTAK: Kommunestyret vedtok under budsjettbehandlingen at barnefamilier skal få 1.500 ekstra per barn i sosialstøtte før jul. Foto: Torbjørn Kosmo

Nå får barnefamilier ekstra sosialstøtte før jul

I budsjettbehandlinga gikk flertallet inn for at barnefamilier som trenger sosialstøtte skal få 1.500 kroner ekstra. Det er Rødts May-Tove Pryneid glad for.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ønsker at dette budskapet skal nå ut til alle de det måtte gjelde, slik at de som leser avisa kan få dette med seg. Nå utløses en ekstra rettighet for dem. Alle barnefamilier som mottar sosialstønad i desember i år, til sommeren neste år, og til neste jul, har krav på 1.500 kroner ekstra per barn.

Det sier May-Tove Pryneid, som er kommunestyrepolitiker for Rødt.

Etter torsdagens vedtak i budsjettbehandlinga er Pryneid naturlig nok glad. Hun mener den ekstra ytelsen til de som mottar sosialstønad kan være viktig, og komme godt med.

– Det er viktig at potensielle mottakere er klar over dette. Dette er penger som betyr ekstremt mye for dem, og det budskapet vil vi ha fram. For det er ikke alle som leser i møteprotokollene eller ser på direktesendinga fra kommunestyret. Dette er en utstrakt hånd til de som har minst, sier Pryneid.

Hun legger til at denne saken var viktig for Rødt å få gjennomslag for.

– Vår viktigste jobb som folkevalgte er å ta vare på folkene i kommunen, og de som ikke stiller sterkest. Det var en gledens dag, og vi er utrolig takknemlig for at flertallet stilte seg bak forslaget.

Og legger til:

– Strøm, mat, drivstoff… Alt er dyrere. De som hadde lite før dyrtiden har mindre nå. Derfor er dette viktig. Det er viktig at dette utbetales før jul. I januar er det for sent, sier Pryneid.

Powered by Labrador CMS