Kjøper Høgtun for 4,2 millioner:

SOLGT: Målselv kommune kjøper Høgtun fra Troms fylkeskommune for 4,2 millioner kroner. Foto: Kari Anne Skoglund
SOLGT: Målselv kommune kjøper Høgtun fra Troms fylkeskommune for 4,2 millioner kroner. Foto: Kari Anne Skoglund

Nå får Målselv nøkkelen i hånda

OLSBORG: Kjøpet av den tidligere videregående skolen ble bekrefta på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommunen innkalte onsdag formiddag til pressekonferanse på Høgtun. Der kom det fram at de nå har kjøpt bygningsmassen av Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Overtakelsen skjer ganske snart. Vi er veldig forventningsfulle for overtakelsen. Det er bare noen formaliteter som gjenstår, sier ordfører Bengt-Magne Luneng.

Med det kan Høgtun kulturklynge endelig for alvor gå i gang med jobben om å få flere kulturnæringsaktører inn i Høgtun. Målselv har allerede hatt intensjonsavtaler med flere interessenter som ønska å etablere seg i næringsklynga.

Som kjent ønska kommunen primært å leie bygningsmassen av fylkeskommunen, men da fylkesetaten var bundet av et fylkestingsvedtak om salg, var kjøp nå eneste alternativ for at Høgtun kulturklynge skulle bli en realitet.

Den opprinnelige verditaksten på bygningsmassene på totalt 6.900 kvadratmeter som tidligere huset en videregående skolen, var på 25 millioner kroner. For tre år siden tilbydde fylkeskommunen Målselv å kjøpe Høgtun for 4 millioner kroner. Kjøpesummen nå er på 4,2 millioner kroner.

– Vi er selvfølgelig kjempefornøyde med kjøpet, sier ordfører Luneng.

Målselv kommune kjøper Høgtun fra Troms fylkeskommune for 4,2 millioner kroner. Dette ble bekjentgjort på en pressekonferanse på kommunehuset på Moen onsdag.

Rådmannen har, som Nye Troms har omtalt i flere vendinger de siste månedene, sammen med den midlertidig prosjektleder for Målselv boligbygg og eiendom KF vært i dialog og forhandlinger med fylkeskommunen om overtakelse av bygget. I januar ble det kjent at det var snakk om å kunne kjøpe bygget for en betraktelig lavere sum enn 4 millioner kroner. Det var vel og merke før fylkeskommunen la bygget ut på det åpne markedet.

Powered by Labrador CMS