STOPP: Akkurat nå er det full stopp for alle fotball innendørs, også for yngre spillere. ARKIVFOTO: Ole-Reidar Mathisen Foto: Ole Reidar Mathisen
STOPP: Akkurat nå er det full stopp for alle fotball innendørs, også for yngre spillere. ARKIVFOTO: Ole-Reidar Mathisen Foto: Ole Reidar Mathisen

Nå håper Jo Are på en normal 2021-sesong

MÅLSELV: De nye smittevernrestriksjonene gjør at all fotball er satt på vent for alle aldersgrupper. Alt vinterseriespill for 77 aldersbestemte lag er nå stanset.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er blitt vant til å få skudd for baugen, så vi er nærmest blitt immune, sier Jo Are Vik.

Den daglige lederen i Troms fotballkrets jobbet iherdig i hele fjor for å få fotballen i gang og unntatt fra diverse regler og restriksjoner, uten å lykkes. Nå var planen å få gjennomført alle KM-sluttspillkamper fra forrige sesong og en vinterserie for ungdom med neste 80 lag gjennomført. De nye restriksjonene som trådte i kraft mandag gjorde at fullkontaktspillet for også barn og unge under 20 år ble rammet, og dermed er nå all fotball satt på vent. Det er ikke lov til å trene innendørs heller, mens utendørs aktivitet med meteren i avstand nå er det som gjelder for alle aldersgrupper.

– Selv om det noen steder nok kan spilles ute, vet jeg ikke om klubber eller lag som trener ute per nå, sier Vik.

Han har forståelse for de nye restriksjonene, men håper samtidig at den totale stansen bare vil gjelde fram til 19. januar, og ikke lenger.

– Klarer vi å få stopp på smitteoppblomstringa ser det sikkert lysere ut. Da er neste trinn å jobbe for å få alle i spill, sier Jo Are Vik.

Han håper nå at utviklinga skal gjøre at den ordinære utendørssesongen for fotballfolket i det minste lar seg gjennomføre som planlagt, slik at ikke ytterligere en ny sesong ryker for breddeidretten innen fotball.

– Det vil være krise, sier fotballkretsens daglige leder.

Fjorårets store stans gjorde nok sitt til at mange lag meldte seg på til den nye vinterserien som kretsen skulle administrere for spillere fra 13 til 19 år. Nesten 80 lag skulle spille kamper i fylkets tre storhaller og i noen mindre haller for 9-erfotball. Nå er alle haller stengt. Noen vinterserie for seniorer ser det mørkt ut for å kunne få avviklet.

– Fotballen har stort sett hatt en sammenhengende nedtur siden nedstenginga for snart ett år siden. Oppturene har stort sett uteblitt helt, sier Vik, som er spent på om frafall vil merkes når samfunnet og dermed fotballen er tilbake til normalen igjen.

– Ett helt år uten fotball vil nok tære på, og det blir helt sikkert noen som faller fra. For dem som teller på knappene om de skal fortsette med fotball eller ikke, er det ikke enklere når det blir et slikt opphold fra aktivt spill, sier fotballkretsens daglige leder, Jo Are Vik.

Fotballkretsen blir å utvide fristen for å melde på lag til den kommende sesongen etter denne utvidede nedstenginga. Opprinnelig var fristen satt til 20. januar for lag med spillere over 13 år.

Powered by Labrador CMS