TIL RETTEN: Neste skritt i dyretragedie-saken i Målselv er at den skal opp for retten. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo
TIL RETTEN: Neste skritt i dyretragedie-saken i Målselv er at den skal opp for retten. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo

Nå har det blitt tatt ut tiltale etter dyretragedien i Målselv

MÅLSELV: Saken er ferdig etterforska og vurdert av påtalemyndighetene. Nå er det tatt ut tiltale etter dyretragedien i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Det var i september at saken ble avdekket. Det var veterinærtjenesten i Målselv, på oppdrag fra Mattilsynet, og politiet som oppdaget tragediene som hadde funnet sted på gården. Det skjedde etter at Mattilsynet mottok ei bekymringsmelding. 84 sauer ble funnet døde inne i fjøset, mens elleve var i en så dårlig tilstand at de måtte nødslaktes. Som Nye Troms skrev før jul, var Midt-Troms-politiet da helt i sluttfasen på etterforskningsarbeidet. Nå er saken ferdig etterforska.

– Saken har vært innom statsadvokatene, og det er tatt ut tiltale, forteller politioverbetjent Katrine Grimnes.

Flere av dyrene ble sendt til obduksjon tidlig i etterforskningsprosessen, og obduksjonsrapportens konklusjonen for de seks dyrene som det var mulig å finne dødsårsaken til, var at de døde av avmagring. Dyreholdet på gården ble i høst avvikla.

Bonden erkjenner ikke straffeskyld i saken. Nå er det opp til rettsvesenet å avgjøre om det skjedde noe strafferettslig ulovlig i denne saken.

– Tiltalen er klar, og neste skritt er at saken blir beramma for domstolen. Tiltalebeslutninga var klar 21.1, forteller Grimnes.

Det vil si at det foreløpig ikke er satt noen dato for når saken skal opp. Det som derimot er klart, er at bonden er tiltalt etter dyrevelferdsloven.

Powered by Labrador CMS