Ansatt på Setermoen skole smittet:

SKOLESMITTE: Toralf Heimdal bekrefter at nå er det smitte ute sivilsamfunnet i Bardu. Foto: Knut Solnes (arkiv)
SKOLESMITTE: Toralf Heimdal bekrefter at nå er det smitte ute sivilsamfunnet i Bardu. Foto: Knut Solnes (arkiv)

Nå har ordføreren bedt om hjelp fra forsvarsministeren

BARDU: En ansatt ved Setermoen skole har nå testet positivt for koronavirus. Det betyr at smitten er ute i det sivile Bardu.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en person med tilknytning til det utbruddet som har vært i Setermoen leir, sier ordfører Toralf Heimdal.

Lørdag ettermiddag fikk kommunen beskjed om denne positive prøven. Vedkommende ble testet fredag, og det samme ble flere av vedkommende sine kolleger på skolen. Også ansatte på voksenopplæringa er testet.

– Vi forventer flere svar utover ettermiddagen og kvelden, sier Toralf Heimdal.

Bardu kommune samarbeider tett med Forsvaret og Målselv kommune om smittesporinga. Foreløpig uten hell med tanke på å finne smitteopphavet. Bardu-ordføreren venter blant annet på svar fra seks av sju prøver som er tatt av personer som var å avholdt et kurs i Setermoen leir forrige tirsdag. Disse sju kom fra Sør-Norge til leiren.

– Vi forventer svar å disse prøvene i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Heimdal.

Er noen av disse positive, kan det være smittekilden til utbruddet som de har lett etter.

Hva som skjer med barneskolen, skolefritidsordninga og voksenopplæringa til uka etter at smitte er konstatert på skolen, blir avgjort i løpet av helga. Kommunen har krisemøter planlagt både lørdag og søndag.

– Vi jobber hardt for å stoppe utbredelsen, sier Heimdal.

Forsvarshjelp

Lørdag ble han ringt opp av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Ministeren ville vite om kommunen trengte assistanse og tilbydde hjelp i situasjonen de er kommet opp i.

– Jeg varslet ham at vi ønsker at de kjører alt sitt personell og sykestuer inn på omfattende testing og prioriterer dette arbeidet nå for å hjelpe oss. For dette vil vare mer enn ei eller to uker til, sier Heimdal.

Blodrød kommune

Han synes det er positivt at ministeren vil hjelpe men mener at det også er nødvendig. For med 20 smittede i kommunen, er Bardu «blodrød» å regne som kommune.

– Det vil sannsynligvis bety 600 av 100 000 innbyggere, og når 20 per 100 innbyggere er kategorisert som rødt, er vi en «blodrød» kommune per nå. Kanskje den mest røde av alle i landet, sier Toralf Heimdal.

Powered by Labrador CMS