ENDELIG DEKNING: Nesten uansett hvor Oddvar Antonsen flyttet på seg inne i huset, var resultatet det samme: null mobildekning. Nå er en ny sender på plass, og Lakselvdalen har fått full mobildekning. Foto: Leif A. Stensland
ENDELIG DEKNING: Nesten uansett hvor Oddvar Antonsen flyttet på seg inne i huset, var resultatet det samme: null mobildekning. Nå er en ny sender på plass, og Lakselvdalen har fått full mobildekning. Foto: Leif A. Stensland

Nå kan Oddvar endelig glede seg over signal på mobilen i Lakselvdalen

BALSFJORD: Lakselvdalen har i mange år vært et litt «svart hull» dekningsmessig på mobilkartet. Nå kan fastboende og tilreisende glede seg over fullt signal på telefonen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er svært gledelig det som har skjedd. Telenor fortjener stor ros for den jobben de har gjort.

Det sier Oddvar Antonsen. Til daglig bosatt i Harstad, men med hyppige besøk på konas hjemsted i Lakselvdalen i Balsfjord, har han som mange andre ergret seg over omtrent null mobildekning i flere år. Bare stedvis og periodevis har Lakselvdalen hatt signal for mobiltelefon, og Antonsen har i flere år jobbet for at Telenor skulle få bygd ut nettet her.

Heiser flagget

For et par år siden skulle fastnettet fases ut der, men da ble protestene så store at Telenor utsatte den planlagte stansen på sentralen. Nå kan imidlertid det gjøres, etter at Telenor sist fredag satt i drift en ny sender på Nakke i Lakselvdalen. Den sørger for at hele Lakselvdalen nå har fått topp forhold med tanke på mobildekninga.

- Nå kan flagget trygt heises, sier en smilende Oddvar Antonsen.

Han ble overrasket da de plutselig hadde signal på telefonene sine, og nå er det full 2G- (tale) og 4G-dekning i hele dalen.

- Vi hadde sånn passelig dårlig dekning før Arctic Race kom gjennom Balsfjord for over to år siden. Da ble vi lovet at det kom til å bli bedre dekning, men i stedet skjedde det motsatte. Det ble svakere signaler, og i perioder var det helt umulig selv å sende SMS, forteller Oddvar Antonsen.

– Bare velstand

Han har jobbet opp mot Telenor for å få dekninga opp på et anstendig nivå, og nå er de endelig der de skal være. I tillegg er det bygd ut fiber i dalen det siste året.

- Så nå er det bare velstand, sier Antonsen.

Den nye senderen er satt opp på den masta som den tidligere TV-omformeren var på. Den brukes også av nødnettet og DAB-nettet.

- På sikt regner vi med at det kommer også 5G her, når det er tid for den utbygginga, sier Oddvar Antonsen.

Roser Telenor

Han sier at han vet det ligger store kostnader bak den utbygginga som Telenor nå har gjort, og han mener telegiganten fortjener ros for at de har tatt på seg utbygginga.

- Det er lite penger å tjene i ei bygd med så få innbyggere som i Lakselvdalen, så at de nå har bygd ut, synes jeg er godt gjort. Nå skaper mobildekninga langt tryggere forhold også om uhellet skulle være ute og det behøves hjelp fort. Nå er hjelpa bare noen tastetrykk unna på mobilen, sier Oddvar Antonsen fornøyd.

Powered by Labrador CMS