KOMMER: Tom Stiansen kommer til Bardu i juni. Stiansen har 16 år bak seg på det norske alpinlandslaget. Nå skal han holde foredrag på Villmarksmessa. Foto: NTB Scanpix
KOMMER: Tom Stiansen kommer til Bardu i juni. Stiansen har 16 år bak seg på det norske alpinlandslaget. Nå skal han holde foredrag på Villmarksmessa. Foto: NTB Scanpix

Nå kommer det gamle alpin-esset til Villmarksmessa

Tom Stiansen har reist Norge på langs flere ganger med TV-programmet 71 grader nord. Før det slo han Alberto Tomba i slalåm-VM. Nå kommer den gamle alpinstjerna til Villmarksmessa i Bardu.

Publisert Sist oppdatert

Stiansen er hovedforedragsholder på årets messe helga 14. til 16. juni. I foredraget kommer hovedtemaet til å dreie seg om å sette mål og nå dem, og også om å takle motgang.

Stiansens erfaringer både fra sine 16 år på det norske alpinlandslaget og gjennom hans rolle som programleder i TV Norges serie 71 grader nord serien er tema i foredraget.

Stig Are Kjelbotn som er daglig leder for Nord-Norsk Villmarksmesse er svært tilfreds med å ha fått Stiansen som foredragsholder.

- Dette er vi kjempefornøyd med. Vi skifter på foredragsholdere, og ser fram til å få Stiansen på besøk. Han har jo også vært her i Bardu tidligere med 71 grader nord. Da var de i Sørskogen blant annet, sier Kjelbotn.

Slo Tomba

I fjor hadde villmarksmessa besøk av villmarkingen Jens Kvernmo som nå i vinter har blitt enda mer kjent gjennom programmet «Jens i villmarka» på NRK. For et par år siden hadde messa besøk av en annen villmarking, Lars Monsen.

Tom Stiansen har ledet programmet 71 grader nord i en årrekke, men før det var han en av de heteste norske alpinstjernene. Aller best kjent for at han i VM i Sestriere i Italia i 1997 tok VM-gull. Foran franske Sèbastien Amiez og storfavoritten Alberto Tomba.

Som foredragsholder har Stiansen reist rundt og snakket spesielt om de 16 årene han var en del av det norske alpinlandslaget.

- Tom tar deg med inn i en verden der kun det beste er bra nok. I foredraget tar han for seg det å sette hårete mål og jobbe for å nå dem, men samtidig hvordan man må lære seg å takle motgang. Han gir publikum innblikk i kulturen rundt et av de beste landslagene i norsk alpinhistorie, opplyser Norsk foredragsformidling.

Booking i full gang

Villmarksmessa som er tre og en halv måned unna, har for øvrig kommet godt i gang med påmeldinger fra utstillere. Messa har allerede passert 60 påmeldte, opplyser Stig Are Kjelbotn.

I år som i fjor jobber messa med å øke aktiviteten for barn og unge på messeområdet.

- Vi ønsker å ha mye fokus på familier, så i forhold til aktivisering av barn fornyer vi oss også i år, sier han.

10.100 besøkte messa i fjor. Messas besøksrekord er 12.000 på jubileumsmessa i 2016. Da var Nord-Norsk Villmarksmesse 30 år. Imponerende nok har messa i mange år nå ligget på et besøkstall rundt 10.000.

Powered by Labrador CMS