Kommunen solgte Fredly for 550 000

LEIE ETTER EIE: Dette bygget eide Bardu kommune for ett år siden. Nå betaler kommunen mer i årlig leiepris enn salgssummen for bygget. Foto: Knut Solnes
LEIE ETTER EIE: Dette bygget eide Bardu kommune for ett år siden. Nå betaler kommunen mer i årlig leiepris enn salgssummen for bygget. Foto: Knut Solnes

Nå leier de det samme bygget for 720 000 i året

BARDU: I januar i år solgte Bardu kommune Fredly skole i Salangsdalen. Nå må kommunen leie det samme bygget for 60 000 i måneden.

Publisert Sist oppdatert

Ikke rart ordfører Toralf Heimdal sier følgende i en kommentar til saka:

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Men solgt er solgt, sier han.

Det var da rådmannen hadde en rekke orienteringer i formannskapet onsdag at det også ble gitt en orientering om flyttingen av Bardu læringssenter. I denne orienteringen fortalte rådmannen at læringssenteret er flyttet ut av Smestadbygget og nå både er lokalisert i Veksthuset på Setermoen og også er flyttet inn i leide lokaler på Fredly.

På Fredly er leieprisen 60 000 kroner per måned, som utgjør en årlig kostnad på 720 000. Samtidig har kommunen opsjon på leie nok et år. Det kan altså medføre at Bardu kommune over to år må ut med drøyt 1,4 millioner for å leie bygget de selv solgte for bare halvmillionen.

Vurdert gratis

– Jeg aksepterer selvfølgelig de politiske vedtak som er gjort, sier Heimdal på spørsmål fra Nye Troms om å kommentere saken.

Også fra administrativt hold ble det ivret for salg av bygget. Det ble til og med vurdert å gi Fredly skole bort gratis til ungdomslaget i bygda, noe som også ble tatt opp som forslag i kommunestyret.

Kommunestyret besluttet i april 2016 å selge bygget. Det var et enstemmig vedtak. Da bygget ble lagt ut for salg, var taksten på 250 000 kroner. Bygget ble altså solgt betydelig over takst da Trygve Inge Engen kjøpte det for åtte måneder siden.

Powered by Labrador CMS