SØKER NY PREST: Etter at Jørund Håkedal (bildet) sluttet som prest i Balsfjord og Malangen etter to år i stillinga, har denne stått ubetjent. Nå lover prost Gunn Elvebakk (t.v.) at stillingen vil lyses ut innen utgangen av september. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
SØKER NY PREST: Etter at Jørund Håkedal (bildet) sluttet som prest i Balsfjord og Malangen etter to år i stillinga, har denne stått ubetjent. Nå lover prost Gunn Elvebakk (t.v.) at stillingen vil lyses ut innen utgangen av september. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Nå lyses prestestillinga ut

BALSFJORD: Prost i Indre Troms prosti, Gunn Elvebakk, sier at det blir en spennende høst for kirka i Balsfjord og Malangen når de nå omsider lyser ut stillinga som sokneprest.

Publisert Sist oppdatert

Én av de to prestestillingene i Balsfjord og Malangen sokn har stått ledig i ett år nå. Planen er at denne skal lyses ut i løpet av den inneværende måneden.

- Er vi heldige har vi ny prest på plass i Balsfjord og Malangen tidlig på nyåret, sier prost Gunn Elvebakk.

Sammen med prostiprest har Elvebakk selv betjent prestestillinga i Balsfjord og Malangen, og det har gjort at alle kirkelige handlinger har gått som vanlig i denne delen av prostiet.

- Men det blir likevel ikke det samme som å ha sin egen, faste prest på plass. Vi er naturligvis spent på søkerne, det er ikke flust av ledige prester for tida. Men vi får reklamere for Balsfjord og Malangen så godt vi kan, i konkurranse med byene, sier hun.

Økonomiske utfordringer i Nord-Hålogaland bispedømme førte til at det ble vedtatt ei nedskjæring på ni prestestillinger i Nord-Hålogaland bispedømme som helhet, og et nedtrekk på to stillinger i Indre Troms prosti.

Flere nytilsettinger

Da nedbemanninga skulle skje ved naturlig avgang, har stillinga i Balsfjord og Malangen stått ledig i et helt år uten å bli lyst ut, i påvente av hjemmel for utlysing. Stillinga har i denne tida vært betjent av prost og prositiprest.

- Nå som to av prestene i prostiet er blitt eller blir pensjonister, kan stillingen omsider lyses ut. Dette vil skje innen utgangen av september, opplyser hun.

Elvebakk opplyser om at det denne høsten har vært flere nytilsettinger i soknet. Den mest etterlengtede er stillinga som kirkeverge, som i følge prosten har stått ledig veldig lenge.

- Det har vært en lang prosess å få ansatt en ny kirkeverge. Dette er jo menighetens daglige leder og en svært viktig nøkkelperson, og de ansatte har gjort en heroisk innsats for å holde hjulene i gang i påvente av å få ansatt kirkeverge, sier hun, som er takknemlig for at Pål Thomas Berg, som hun har inntrykk av er en rivende dyktig fyr, er på plass

I august ble også Anita Stokkenes innlemmet i den faste staben i kirkekontoret som ny kontorfullmektig.

Powered by Labrador CMS