Mener Bjørnsmoveiens tilstand er elendig:

GRØFTENE: Langs Bjørnsmoveien mener Vidar Berntsen at veigrøftene er for høye. Han ønsker at Bardu kommune skal komme på en befaring for å ta forholdene i nærmere øyesyn. Foto: Torbjørn Kosmo
GRØFTENE: Langs Bjørnsmoveien mener Vidar Berntsen at veigrøftene er for høye. Han ønsker at Bardu kommune skal komme på en befaring for å ta forholdene i nærmere øyesyn. Foto: Torbjørn Kosmo

Nå oppfordrer han kommunen til å bli med på befaring

Problemer med stikkrenner, ujevn veibane, dårlig rekkverk, ufullstendige skilt og forhøyede grøfter. Vidar Berntsen mener Bjørnsmoveien ikke holder den standard som veien bør ha.

Publisert Sist oppdatert

Han bor et stykke inn på Bjørnsmoveien i Nedre Bardu, og jobber på Setermoen. Hver dag tar Vidar Berntsen seg god tid når han skal ut med bilen.

For problemene han møter på langs veien opplever han å være mange. I en liste han har sendt til Bardu kommune ramser han blant annet opp kollapsede stikkrenner og hull, ujevn veibane, lavt autovern, deler av veien i oppløsning, dype spor, og for høye grøfter.

Ønsker forbedring

Alle disse tingene ønsker nå Berntsen en utbedring av.

– Jeg kan ikke huske sist veien ble vedlikeholdt fra den ble asfaltert på 80-tallet. Det har vært enkelte utskiftninger av stikkrenner, men standarden har med tiden blitt forringet voldsomt, sier Berntsen.

Han vil ikke legge skylden på noen, men poengterer at høy grad av trafikk og liten grad av vedlikehold kan ha skyld i at veien har blitt slik som den er.

– Det er stor utfart i Skoelvdalen og på Bjørnsmoveien. Trolig er det nest størst grad av trafikk etter Altevatn på grunn av Kampenhytta og den sommerlige bruken av veien. Det er en godt brukt vei, sier Berntsen.

På vinterstid opplever Berntsen at autovernet er for lavt og at snøen ofte dekker til autovernet.

Inviterer til befaring

Nå håper Berntsen at veiene skal bli befart og at problemene skal ryddes opp i.

– Det er ting her som ikke er i god nok stand, og jeg mener det er på høy tid at Bjørnsmoveien får en befaring. Det er noe jeg gladelig stiller opp på, sier han.

Senest i 2018 ble det innført restriksjoner på bruk av veien. Da var det kun kjøretøy med akseltrykk på seks tonn eller mindre som fikk kjøre på veien – med unntak skolebusser.

Berntsen tror at veikvaliteten til syvende og sist kan gå ut over folks ønsker til å slå seg ned langs Bjørnsmoveien eller på andre steder med lignende tilstand på veiene. Det er ikke bare Berntsen som har reagert på veien. Ifølge han er det flere naboer som har opplevd problemer, blant annet på grunn av stikkrennene.

– Førsteinntrykket for de som eventuelt skal se seg om etter tomt er at man omtrent må ha firehjulstrekker for å kjøre på vanlig asfaltvei. Jeg vet at det er flere naboer som reagerer på veiforholdene. Hos en nabo var det ene stikkrenne som første til at huseieren ble plaget med vann som rant ned i kjelleren hans. I mine øyne er stikkrenna for liten, sier Berntsen.

Flere steder langs Bjørnsmoveien ser veiforholdene slik ut. Under veien går en stikkrenne som har ført til at veien hever seg, og at det blir ansamling av vann på flere plasser.

Bortkomne skilter

Også skiltinga langs veien savner han. Ved to forskjellige steder står det fareskilt, men disse mangler underskilt som skal forklare hva slags farer som ligger foran.

– På det ene fareskiltet skal det stå bakketopp under, og på det andre skal det står gårdstun. Det er noen år siden skiltinga ble gjort. Da jeg tok det opp i sin tid var det fordi at mine barn var små og brukte å ferdes langs veien. Disse underskiltene har med tiden blitt borte, og det er noen år siden det skjedde, sier Berntsen.

Som mener veiens tilstand til syvende og sist går ut over bolysten i området, og at problemene kun vil koste mer og mer etter hvert som tiden går.

– Jeg kan ikke se for meg å flytte herfra, men det er klart at det bare blir dyrere å gjøre noe med problemene, dersom de ikke ordnes opp i, sier Vidar Berntsen.

Det har ikke lyktes Nye Troms mandag å få en kommentar fra Bardu kommune om saken.

Ved innfarten til Bjørnsmoveien har stikkrennene medført hull i veien. På dette stedet har de blitt fikset, men Berntsen mener problemet er vedvarende på andre steder langs veien.

Powered by Labrador CMS