Nesten helt til topps i verdenscupen:

BEST: Pål Golberg (t.v.) og Erik Valnes var aller best på den klassiske sprinten i Falun lørdag. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
BEST: Pål Golberg (t.v.) og Erik Valnes var aller best på den klassiske sprinten i Falun lørdag. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

Nå satser Erik på sprintcupen totalt

MÅLSELV/FALUN, SVERIGE: Erik Valnes tok sin aller første andreplass i verdenscupen da han lørdag kun ble slått av Pål Golberg den klassiske sprinten i svenske Falun. Nå går han for topp tre i sprintcupen totalt.

Publisert Sist oppdatert

23-åringen fra Bardufoss OIF vant prologen i Falun lørdag, med landsmannen Pål Golberg og russiske Alexander Bolsjunov på de neste plassene. De samme tre skulle det vise seg var de tre som kom til å kjempe tøffest om seieren på den klassiske sprinten i Falun.

I semifinalen var Bolsjunov voldsom sterk, og Golberg og Valnes kom seg videre til finalen på tid fra det samme heatet. Men i finalen var de to norske løperne sterkere enn i semifinalen, og tok innersvingen på samtlige i den svenske skimetropolen. Pål Golberg var akkurat sterkere enn Erik Valnes og tok sin første verdenscupseier i sprint på fire år, mens Erik Valnes på sin side for første gang kom på andreplass i en verdenscupsprint.

– Det sier jeg meg helt klart fornøyd med, sier Erik Valnes.

Tredje pallplass

23-åringen fra Bardufoss OIF kunne dermed notere seg for sesongens tredje pallplass, og han nå også topp fire sammenlagt i sprintverdenscupen. Med sine 288 poeng er han ett poeng foran italienske Federico Pellegrino. Pål Golberg har 300 poeng, mens franske Lucas Chanavat innehar andreplassen med sine 336 poeng. Johannes Høsflot Klæbo, som misset Falun-konkurransen med en skade, leder sammenlagt med sine 350 poeng.

– Det er klart at en topp tre-plassering i sprintcupen henger veldig høyt. Jeg akter å kjempe for å klare det, for det er noe som henger høyt for meg, sier Erik Valnes.

Burde utnyttet sjansen

Han er godt fornøyd med gjennomføringa lørdag, men skulle gjerne tatt det siste steget helt til topps. Særlig siden Høsflot Klæbo ikke sto på startstreken.

– Jeg burde kanskje utnyttet denne sjansen da han ikke var med, men Pål var kjempesterk. Han er en løper som jeg definitivt ikke har «kontroll» på. Han har noen egenskaper som er svært gode på sprint, og jeg unner ham virkelig denne seieren. En flott fyr, sier Erik Valnes om sin norske konkurrent.

Høyt oppe

Sjøl rangerer Valnes fra Sørreisa lørdagens prestasjon som ikke uventet en av hans aller sterkeste. På linje med sprinten i Oberstdorf der han endte på tredjeplass. Da var også Johannes Høsflot Klæbo foran ham, som vinner, i tillegg til Pål Golberg.

Erik Valnes synes det var en ekstra fin opplevelse å konkurrere på en plass som Falun, med mye tilskuere og stor stemning.

– Selv om svenskene selvsagt heiet mest på sine, så var det ei stemning som gjorde at man nesten ble løftet fram, sier Erik Valnes fornøyd.

Klar for SkiTour

Nå forbereder han seg til den svensk-norske SkiTour 2020 som starter lørdag i Östersund. Deretter er det konkurranser i Åre, Storlien-Meråker og avslutning i Trondheim søndag 23. februar. Der er også Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb med på det norske laget. De siste uttatte ble klar mandag.

– Dette var et av sesongens største mål for meg, så det var godt å få det endelige uttaket, sier Erik Valnes fornøyd.

Dette er det norske herrelaget etter siste uttaket mandag:

Pål Golberg, Gol IL, Hans Christer Holund, Lyn Ski, Emil Iversen, IL Varden Meråker, Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL, Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL, Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski, Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklubb/Team Veidekke Innlandet, Sjur Røthe, Voss IL, Martin Johnsrud Sundby, Røa IL og Erik Valnes, Bardufoss og omegn IF.

Powered by Labrador CMS