KJØPER HAR MELDT SEG: En kjøper har meldt seg – og har planer om å videreutvikle villmarkssenteret. Foto: Knut Solnes
KJØPER HAR MELDT SEG: En kjøper har meldt seg – og har planer om å videreutvikle villmarkssenteret. Foto: Knut Solnes

Nå selges dette senteret ved Altevatnet – taksten er på 1,4 millioner

BARDU: Altevatn villmarkssenter skal selges. Senteret er lagt ut for salg på finn.no, og interessert kjøper er allerede på banen.

Publisert Sist oppdatert

Senteret eies av Widar Walle. Det er hans kone Marit som nå jobber med salg av senteret. Hun bekrefter også at de har en interessert kjøper på hånden.

Kjøpe tomta

Det er på grunn av sykdom at eierne ønsker å selge senteret ved Altevatnet. I forbindelse med salget har eierne kontaktet Bardu kommune for å få løst ut tomta som senteret står på.

Villmarkssenteret står på leid kommunal grunn. Det skal foreligge en opsjon på kjøp av tomta – men denne opplyser eierne er kommet bort. De har uansett vært i kontakt med Bardu kommune som så langt er positiv til å selge leietomta.

Skal utvikles

Marit Walle opplyser at det har meldt seg en interessert kjøper. Men at den aktuelle kjøperen ønsker å ha en avtale som sikrer at tomta kan løses ut.

Ifølge Walle ønsker kjøperen å utvikle villmarkssenteret. Hun har derfor bedt om en snarlig avklaring fra Bardu kommune på tomteforholdet.

Walle forteller at senteret de siste årene jevnlig har væt leid ut til langtidsleie. Flere ulike næringsaktører har brukt senteret uten at eierne aktivt har søkt etter leietakere. Leieinntektene i 2020 var på 600.000 kroner. Året før i 2019 på 492.000.

Verditakstene på senteret er på 1,4 millioner. Eierne har sagt at alle bud på over en halv million vil bli vurdert.

700 kvadrat

Senteret ligger ved inngangsporten til Rohkunborri nasjonalpark, bare 3 kilometer fra Altevatnet.

Bygget har en hovedfløy med storkjøkken, spisesal, arealer for undervisning og fornøyelse, samt private oppholdsrom.

I tillegg er det to fløyer med soverom for utleie. Totalt 20 rom utstyrt med dusj og toaletter. Det totale arealet på bygget er på over 700 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS