NYTT SYSTEM FRA NYTTÅR: Ett av fylkets største utfartsområder for friluftsliv – Altevatnet får kamerastyrt parkering. Foto: Knut Solnes
NYTT SYSTEM FRA NYTTÅR: Ett av fylkets største utfartsområder for friluftsliv – Altevatnet får kamerastyrt parkering. Foto: Knut Solnes

Nå skal denne parkeringa få kamera-løsning – vil gratisparkering til livs

Ordningen skal på plass før 1. januar 2024.

Publisert Sist oppdatert

Nytt billettsystem har vært diskutert lenge, og flere løsninger har både vært vurdert og prøvd ut ved det som er ett av de største utfartsstedene for friluftsfolk i Troms.

Hans-Egil Pettersen i Altevatn Hytte- og Båteierforening sier til Nye Troms at det nå jobbes for å få alle formaliteter på plass for å få i gang kamerasystemet fra årsskiftet.

– Vi hadde tidligere en ordning med årskort, der de som ikke hadde årskort fikk en gul lapp på ruta. Så forsøkte vi med vipps-ordning. Det fungerte en periode, men så oppdaget vi at det også der ble avvik. Noen parkerte hele helga, men betalte for bare ett døgn, forteller Pettersen.

Han sier det ble mye jobb for en frivillig forening, og derfor har nå valget falt på et kamera-system slik at man slipper ekstraarbeid med parkeringssystemet.

Avklares

Nå har foreninga henvendt seg til Bardu kommune og kommunedirektøren for å ta saka opp med Troms fylkeskommune siden veien opp til parkeringsanlegget er fylkeskommunal.

– Vi må få det formelle i orden med fylkeskommunen, og kommunedirektøren har lovet å ta saka videre der, sier Pettersen.

Han håper og tror at en parkeringsløsning med kamera skal bli bra for alle, både Hytte og Båteierforeningen og brukerne av parkeringa. Også ordføreren i Bardu er informert om jobben som nå gjøres, opplyser han.

– Vi har fått muntlig samtykke fra kommunen, og vi har vært igjennom en lang prosess med mye arbeid for å komme fram til det vi nå ser på som en god løsning. Ting er på plass, og vi venter bare på det formelle fra fylkeskommunen, sier Pettersen.

Tilbake

Penger som kommer inn gjennom parkeringsinntekter ved Altevatnet går tilbake til prosjekter i området.

– Alt går tilbake til utbedringer og tiltak, og vi trenger penger der oppe, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS