TURISTENES BIL: To turister satt i denne bilen, som fikk hard medfart i ulykka fredag kveld. Foto: Ivar Løvland
TURISTENES BIL: To turister satt i denne bilen, som fikk hard medfart i ulykka fredag kveld. Foto: Ivar Løvland

Nå skal denne ulykka etterforskes videre

Underkjølt regn og glatt vei kan ha vært sterkt medvirkende årsaker til sist fredags trafikkulykke. Nå vil politiet til bunns i etterforskninga.

Publisert Sist oppdatert

To utenlandske turister i en leiebil og en norskregistrert bil var fredag kveld involvert i en møteulykke ni kilometer fra Nordkjosbotn i retning Laksvatn, hvor de materielle skadene kan sies å være svært omfattende.

Turistene ble fraktet av et luftambulansehelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), mens føreren av den andre bilen ble kjørt til sykehuset i ambulanse.

Tromsø-patrulje ankom først

Roald Berntsen, som er fungerende sjef for patruljeseksjonen i Midt-Troms politistasjonsdistrikt, forteller til Nye Troms at det var en Tromsø-patrulje som tok hånd om oppdraget.

Dermed er det også politiet i Tromsø som håndterer saksgangen videre.

– Det var glatt på stedet og det var meldt om en del underkjølt regn. Det er opprettet en sak på ulykka av politiet i Tromsø. Det er klart at det var snakk om en alvorlig møteulykke. På den aktuelle strekninga er det både 80- og 90-sone, sier Berntsen.

Store kødannelser

Ulykka førte til at personene som var involvert til dels ble alvorlig skadd, ifølge Berntsen. Samtidig dannet det seg store køer på stedet.

– Det var også noe vi måtte ta hensyn til. Det er en trafikkert strekning, og vi hadde mulighet til å rute om trafikken langs alternative veier, men det er ikke alltid at det lar seg gjøre, og kanskje spesielt ikke for vogntog, sier Berntsen.

Ifølge Berntsen er de involverte personene avhørt. Det er avhørt noen vitner, men politiet ønsker likevel å oppfordre til at de som kan ha sett ulykka skje, tar kontakt.

– Vi har også gjennomført vitneavhør. Vi ønsker å belyse saken best mulig, så om det er noen som har informasjon om ulykka, så vil vi at de tar kontakt, sier han.

Dette skjer videre

På spørsmål om hva som vil skje videre med saken, svarer patruljeseksjonssjefen dette:

– Vi har tatt innledende avhør, men vi må ta noen mer grundige avhør. Saken er fremdeles på etterforskningsstadiet. Alle de taktiske og tekniske etterforskningsskritt er gjennomført, og så vil saken til slutt havne hos en påtalejurist som avgjør utfallet, sier Berntsen.

Statens Vegvesens ulykkesgruppe ble koblet inn for å gjøre undersøkelser og oppmåler på stedet.

Powered by Labrador CMS