VIL GJØRE PARKEN KLAR FOR ISBJØRN: Ragnar Norum informerte onsdag om planene i Polar Park der isbjørn kan bli satt øverst på ønskelista. Foto: Knut Solnes
VIL GJØRE PARKEN KLAR FOR ISBJØRN: Ragnar Norum informerte onsdag om planene i Polar Park der isbjørn kan bli satt øverst på ønskelista. Foto: Knut Solnes

Nå skal isbjørnen på plass i dyrehagen

BARDU: Planen om å bygge isbjørnhegn i Polar Park i Bardu kan bli framskyndet. Allerede neste år kan det bli gitt full gass for å få på plass isbjørn i verdens nordligste dyrepark.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kom Ragnar Norum på besøk til Bardu formannskap for å snakke om den pågående aksjeemisjonen i Polar Park AS. Norum er investeringsanalytiker i selskapet Forte Narvik, som før aksjeemisjonen er parkens største aksjonær. Han er også nestleder i styret i Polar Park.

I formannskapet la han fram planene for investeringer de kommende årene, som for øvrig også Nye Troms har omtalt denne uka. I de planene ligger isbjørn først i 2020. Men i møtet i går sa Ragnar Norum at man er i gang med å diskutere en omprioritering av planene for å få på plass isbjørn raskere.

– Vi diskuterer å ta isbjørn først og så utsette planene om campingplass, sa Norum og la til at parken jobber opp i mot Universitetet i Tromsø med planene om å få på plass isbjørn.

Vil øke til 100 000

Norum viste til besøkstallene for dyreparken de siste årene, der det er helt klart at nye attraksjoner selger og trekker mye folk. Når parken nå har satt seg store mål om betydelig økning i antall besøkende, ser de at det å få nye attraksjoner på plass, vil være viktig.

– Når attraksjonene er stor, kommer også folk, sa Norum, som også røpet at parken på sikt har satt som mål å få 100 000 besøkende i året.

Det er et skritt opp ifra tidligere mål om 50 000 og betydelig høyere enn besøkstallet parken ligger på i dag, der det har ligget rundt 30 000 i året. Med en topp i 2009 på 40 000.

I 2009 var det bjørnungene Salt og Pepper som sørget for besøksrekorden i parken.

Bardu sa ja

Det var med bakgrunn i aksjeutvidelsen i Polar Park at Norum kom til formannskapet. Bardu kommune er forespurt om å gå inn med mer kapital i parken. Det sa politikerne ja til, noe som betyr at Bardu kommune går inn med en halv million ekstra i aksjeemisjonen. Samtidig skal en ny større aksjonær inn i parken som vil sitte med 43 prosent av aksjekapitalen. Samme prosentandel som Forte Narvik da vil ha, mens Bardu kommune vil ha 9 prosent.

Det ble ingen debatt i formannskapet om bruken av en halv million i aksjekapital. Men både Arne Nysted (Ap), Lars Fossberg (H) og Terje Nyberget (H) hadde ordet og snakket positivt om kommunens videre rolle i selskapet og som fortsatt er en av de tre største aksjonærene.

Dyrest i verden

Ragnar Norum fortalte også om underskuddet i 2017, som i stor grad kommer av at man har endret konseptet i Wolf Lodge – ulvehytta. Hytta er nemlig blitt noe helt annet enn den var ment som. Den ble bygd i vanlig norsk hyttestandard med enkle fasiliteter. Det gikk de fort helt bort ifra og bygde den om til å bli noe langt mer luksuriøst med tre suiter og en helt annen standard rettet mot et helt annet marked enn først planlagt. Et såkalt high end-marked der betalingsviljen for det unike er stor. Og ulvehytta er unik i verden i sitt slag, der man har ulvene rett utenfor vinduene.

– Vi har bygd noe som er på øverste hylle i verden når det gjelder overnatting. Ingen andre steder kan man overnatte slik med ulver. Det er også ett av de dyreste overnattingsstedene i verden, muligens bare slått av noen toppsuiter i Dubai, sa Norum.

Han sa for øvrig at parken jobber med å få flere dyr, og også flere arter, der snøleopard og sibirsk tiger fortsatt er på ønskelista.

Powered by Labrador CMS