FØRSTE ALBUM: Fredag slipper bandet Murder Maids sitt aller første album sammen. Produktet har fått navnet «Knives Out», og den målselvopprinnelige vokalisten Noah Valentin Foshaug (i midten) gleder seg til å dele den punkbaserte musikken med publikum. Foto: Emil Westen Aune
FØRSTE ALBUM: Fredag slipper bandet Murder Maids sitt aller første album sammen. Produktet har fått navnet «Knives Out», og den målselvopprinnelige vokalisten Noah Valentin Foshaug (i midten) gleder seg til å dele den punkbaserte musikken med publikum. Foto: Emil Westen Aune

Nå slipper frontmann Noah og bandet Murder Maids sitt aller første album

MÅLSELV: Frontmann i det trondheimsbaserte bandet er målselvingen Noah Valentin Foshaug, og han gleder seg veldig til å slippe den punkbaserte musikken ut til publikum.

Publisert Sist oppdatert

– Primært går vi innenfor sjangrene punk og hardcore punk. Forskjellen er hardere riff, men også at vokalene blir hardere. Punk er et bredt spektrum, så vi har utforsket flere forskjellige deler av punken på denne plata. Man kan forvente å høre mer gammeldags punk, gjerne inspirert av band som Ramones, sier målselvingen Noah Valentin Foshaug.

I dag, fredag den 15. januar, slipper Murder Maids albumet «Knives Out», og fire dager senere fyller frontmann Foshaug 24 år. Han lover innslag av en type punk de aller fleste neppe har hørt om før. Sjangeren heter ska-punk, og er en blanding av punk og reggae-innslag.

– Sangen vår «Bleeding Skin» er basert på eldre punk, forklarer han.

Reggaepunk

Ska-punk-låta «Surf’n’Skate» er den låta Foshaug mener var morsomst å lage.

– Det er trolig den artigste låta på albumet for min del. Det var en hektisk periode i studio, men for min del var denne mest gøy å lage, sier han.

Bandet Murder Maids består av Noah Valentin Foshaug (vokal), Jon Anders Venger (trommer), Max Westen Aune (bass), Bendig Melting Rødli (rytmegitar) og Elias Motzfeldt Fredriksen (leadgitar).

Bandet brukte i løpet av mai 2020 fem dager på å spille inn albumet. Mer tid fikk de rett og slett ikke.

– Vi hadde bare fem dager på oss når vi var i studio. Det var ganske hektisk når vi først kom inn. Jeg hadde nettopp vært på et sykehusopphold på UNN i Tromsø i to uker, og måtte reise rett til Trondheim for å dra i studio, forklarer han, og legger til at bandet tidligere har spilt sammen med band som Combos, Turbonecro og varmet opp for Spidergawd.

Sykdom og kjærlighet

Og det er nettopp hans egne problemer med en somatisk sykdom og kjærlighet som blir temaet i sangen «Sickness Equals No Love».

– Det er nok den som er mest følelsesladd for min del. Den handler om å leve med en somatisk sykdom og hvordan det kan komplisere det dagligdagse livet og kjærligheten, sier han.

Albumet rommer intet mindre enn tolv sanger.

Bandet Murder Maids har blitt booket til musikkfestivalen Trondheim Calling, som etter planen skal finne sted mellom 10. og 12. juni i år. Der vil også andre talentfulle band og artister få vise fram sine musikalske egenskaper.

Powered by Labrador CMS