Feirer 30 år med digital revykonkurranse:

FLYTTES TIL NETT: Malangsrevyens årlige påskeforestillinger ble i år avlyst. Nå kan enkelte nummer fra fjorårets innslag oppleves under årets nordnorske revymesterskap på nett. Her ser vi (f.v.) Lasse Mosli, Reidar Mosli, Fredrik Nordnes og Lars Klaus Mosli kledd i tønner i 2018. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (arkiv)
FLYTTES TIL NETT: Malangsrevyens årlige påskeforestillinger ble i år avlyst. Nå kan enkelte nummer fra fjorårets innslag oppleves under årets nordnorske revymesterskap på nett. Her ser vi (f.v.) Lasse Mosli, Reidar Mosli, Fredrik Nordnes og Lars Klaus Mosli kledd i tønner i 2018. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (arkiv)

– Nå trenger vi revy

BALSFJORD: Malangsrevyen ble avlyst. Men enkelte nummer kan likevel oppleves under årets nordnorske revymesterskap som i år sendes over nett. Dit kommer også Nerbygda revylag.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Norsk revyfestival feirer i sommer 30 år. Koronakrisen gjør at festivalen er avlyst. Men fest blir det likevel – på skjermen. Lørdag 27. juni vil det være mulig å overvære revykonkurransen på Humorportalen.no.

– Nå trenger vi revy mer enn noen gang. Når mye av samfunnet er satt på pause, så trenger vi å være i aktivitet. Det er viktig å kjenne at vi får til noe og jeg tror dette arrangementet vil bidra til å styrke samholdet i revymiljøet, skriver festivalsjef Anita Seljeseth i ei pressemelding.

Hun hadde sett for seg ei anna feiring av 30-årsjubilanten, men er glad for at det likevel blir ei markering.

– Revy er best fra scenekanten, men når det ble som det ble er det veldig bra for det nordnorske revymiljøet at vi har fått til et alternativ på Humorportalen.no, som allerede er vår digitale revyscene, skriver hun.

– Nypløyd mark

Revygruppene melder seg på ved å sende inn video av revynumrene sine. Sendingen settes sammen av de innsendte videoene, som velges av en uttaksjury. Både Malangsrevyen og Nerbygda revylag skal sende inn flere nummer i håp om at noen får skjermtid under konkurransen.

– Vi er litt i koronadvale, men vi må prøve å finne en måte å møtes på. Vi blir nok å melde på noe, uten at jeg vet hvilke numre enda, sier Randi Løvheim.

Hun er revyleder i Nerbygda revylag. Selv er hun klar på at en digital konkurranse aldri kan erstatte en live-festival. Likevel er hun optimistisk.

– Dette kan være en måte å få revy ut til flere på. Kanskje trekker det folk som vanligvis ikke ser på festivalen. Jeg tror dette blir bra. Men det er nypløyd mark. Jeg er så glad vi gikk avstyrt egen revy før dette kom. Det er synd på Malangsrevyen som ikke får vist sin i år, sier Løvheim.

Kent Are Amundsen er instruktør i Malangsrevyen. De har sendt sju nummer og håper at flere av disse vil kvalifisere til en plass i konkurransen. Alle er fra fjorårets revyforestilling. Tre ungdomsnummer og fire voksennummer.

– Årets konkurranse er kun et substitutt, en erstatning for festivalen vi ikke får. Å møte andre revylag gir inspirasjon og er en vitamininnsprøyting. Revy er helt klart best fra scenekanten. Men som alt annet i samfunnet for tiden, er vi utfordra kreativt og må finne alternative løsninger. Det lærer vi på underveis. Så det blir sikkert bra uansett, sier han.

– Spennende

Amundsen tror den digitale konkurransen vil være med på å holde interessen for revy oppe og gir revylagene en mulighet til å vise seg fram for mange.

– Det kan bli interessant å se opptak fra diverse samfunnshus rundt omkring, og oppleve hvilke forhold de forskjellige revylagene opptrer i til vanlig. Det blir spennende, sier han.

Festivalen, eller forestillingen, blir en livesending som strømmes på Humorportalen.no samme tid som finalen på festivalen opprinnelig skulle arrangeres. Fra før er det kjent at Finn Arve Sørbøe skulle være konferansier. Han har nå fått oppdraget med å lede sendingen på nett. Amundsen håper at Malangsrevyen kan samle seg på Rambergstua for å se konkurransen sammen, dersom slike sammenkomster blir tillatt til sommeren.

– Det er mulig det også blir liveinnslag fra revyene underveis i sending. Men det har de ikke landa hundre prosent på enda, sier han.

Vurderer publikumspris

Som på selve festivalen, vurderer en fagjury de utvalgte numrene og står for prisutdelingen. Det beste nummeret i hver forestilling vinner direktekvalifisering til NM i revy på Høylandet i 2021.

Det jobbes også for å utvikle systemer for kåring av publikumspris. Festivalsjef Seljeseth håper derfor så mange som mulig ser på sendingen i sommer og stemmer fram sine revyfavoritter.

Powered by Labrador CMS