Snart blir værtjenestekontoret på Bardufoss døgnbemannet igjen:

UTVIDER: Antallet ansatte dobles ut værtjenestekontoret skal fra og med 1. januar holdes døgnåpent. Det gleder leder ved værtjenestekontoret på Bardufoss, Anneli Anfeltmo. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo Foto: Torbjørn Kosmo
UTVIDER: Antallet ansatte dobles ut værtjenestekontoret skal fra og med 1. januar holdes døgnåpent. Det gleder leder ved værtjenestekontoret på Bardufoss, Anneli Anfeltmo. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo Foto: Torbjørn Kosmo

Nå utvider værtjenesten med seks nye ansatte

MÅLSELV: Drifta utvides betydelig, antallet ansatte dobles, og kontoret blir fra 1. januar døgnbemannet. Det satses med andre ord sterkt på værtjenester på Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

En ny avtale med Luftforsvaret har sørget for at værtjenestekontoret på Bardufoss flystasjon fra og med 1. januar går fra å stenge klokken elleve på kvelden til å bli døgnbemannet.

Og for å få til døgnbemanningen ansettes det samtidig seks nye statsmeteorologer/meteorologikonsulenter, som etter planen skal være klar til dyst fra og med rundt slutten av februar eller starten av mars. Dermed dobles antallet ansatte på kontoret

På opplæring

Værtjenestekontorets leder, Anneli Anfeltmo, kan fortelle at de seks nye ansatte i disse tider går på opplæring på værtjenestekontoret.

– Der går de parallelt med de som kan faget og lærer fra dem. De melder været, og de lager de produktene som vi lager til våre kunder, sier Anfeltmo.

De nye medarbeiderne ankom Bardufoss 11. oktober, men har siden midten av august vært på opplæring hos Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Anfeltmo tror det vil merkes godt at antall ansatte nå dobles. Ikke nødvendigvis på produktiviteten i begynnelsen.

– Vi har ikke fått flere arbeidsoppgaver ettersom at de nye ikke er ferdigutlært. Det blir de på nyåret. Produktiviteten har foreløpig ikke økt på kontoret, men vi legger merke til at det er mer folk, sier Anfeltmo.

Hun legger til at de nyansatte er fra hele landet, og hun omtaler dem som en hyggelig gjeng.

Forsvarssamarbeid

Det er Luftforsvarets økte aktivitet i forbindelse med den framskutte jagerflybasen på Evenes som nå legger grunnlaget for satsinga på værtjenestene på Bardufoss.

– Forsvaret har behov for værtjenester på Evenes også, og det er en av de oppgavene som kommer til å tilfalle oss. Vi skal melde været der og være deres kontaktpersoner, sier Anfeltmo.

Værdataene som meteorologene samler inn, vil foruten lokalt og militært bruk også komme til nytte for den sivile luftfarten.

Glad for satsinga

Anfeltmo kan trygt sies å være fornøyd med satsinga som skjer på Bardufoss.

– For min del vil det å være sjef for dobbelt så mange være superpositivt. Det er viktig at man ser utviklinga av kontoret, og at det er ønsket satset på. Det betyr mye både for meg og kontoret at man nå går tilbake til døgnbemanning, slik det en gang var. For meg er det et viktig signal om at vi blir satset på og at vi leverer en viktig tjeneste til Forsvaret, sier Anfeltmo.

Flest menn

Tidligere har det vært flest kvinner som har jobbet ved værtjenestekontoret på Bardufoss flystasjon. Med de seks nye ansatte vil balansen skifte i den andre retninga.

– Utgangspunktet har vært at vi var flere kvinner enn menn, men nå blir det cirka 60 prosent menn og 40 prosent kvinner, sier leder ved værtjenestekontoret på Bardufoss flystasjon, Anneli Anfeltmo.

Powered by Labrador CMS