KURSKLARE: Mie Ingelin og Elias er mer enn klare for å starte med barnegolf på Finnkroken-banen. Foto: Privat
KURSKLARE: Mie Ingelin og Elias er mer enn klare for å starte med barnegolf på Finnkroken-banen. Foto: Privat

Nå vil Midt-Troms golfklubb lære barna om golfsportens finurligheter og muligheter

MÅLSELV: I neste uke starter Midt-Troms golfklubb et noe spesielt og i hvert fall uvant kurs på sin bane på Finnkroken i Nedre Bardu. Da skal de under 12 år få lære golfsportens finurligheter og muligheter.

Publisert Sist oppdatert

GOLF

Det skjer når golfklubben starter med barnegolf. Det er første gang at barn mellom 6-12 år skal få lære og trene på golf her i området. Hver eneste torsdag utover sommeren inviteres barna i denne aldersgruppa til å være med på golftreninger og lek på golfbanen til Midt-Troms golfklubb.

- Andre steder i landet kjøres slike kurs med stor suksess. Vi håper vi kan få noen til å være med her når vi drar i gang tilbudet.

Det sier Remo Koht Johannssen. Han er en av to medlemmer i klubben som har vært på kurs i Drøbak for å lære seg det som er nødvendig for å kjøre barnetreningene. Der blir leken minst like viktig.

- Golf er absolutt en sport som også passer for unger. På kurset fikk vi en øye-åpner for alle typer lek som finnes innenfor golfsporten. Det er ikke bare slik at de skal være på driving range for å slå. Her blir det masse lek og moro, sier Koht Johannessen.

Sammen med Jonas Guldbrandsen er han kurset opp på barnegolf, og de vil kjøre egne barnetreninger en time hver eneste torsdag utover sommeren. Samtidig som ungene spiller, kan foreldre og foresatte være med på organiserte voksentreninger med instruktør.

- Vi har snakket om dette i klubben vår et par års tid, men nå fant vi ut at tiden var inne. I Narvik har de drevet på med dette med suksess, og de er litt sparringpartner for oss. På seinsommeren kjører vi kanskje det som kalles ei «stjernejakt», som er en golfkonkurransen for barn, forteller Remo Koht Johannessen.

Han tror ikke tilbudet vil fange all verden av barn mellom 6-12 år fra starten av, men håper tilbudet og interessen vil spre seg i takt med treningskveldene.

- Får vi 5-6 deltakere fra start av, er vi nok fornøyde, men golf er helt klart en sport som passer for alle aldersgrupper, sier han.

Utstyr vil de unge få låne av golfklubben. Oppstart for barnegolfen er kommende torsdag.

For motorikkens del er all aktivitet godt for ungene, og golf er uten tvil en fin mulighet for ungene til å ha det artig, og samtidig lære noe, sier Remo Koht Johannessen.

Powered by Labrador CMS