Næringsutvikling i Målselv

Andslimoen industriområde. Arkivfoto: Kari Anne skoglund
Andslimoen industriområde. Arkivfoto: Kari Anne skoglund

Det er vel ingen i kommunen, verken politikere eller andre som ikke ønsker at bedriftene skal tjene penger og gå med overskudd, så å bruke dette som et argument for å hindre bedriftsutvikling er helt uforståelig og i frekkeste laget.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

For at bedrifter skal etablere seg og ha gode fremtidsutsikter er det viktig at kommuner legger til rette for at de beste betingelser for de som ønsker å etablere seg i kommunen, er tilstede. Dette ønsker ikke Arbeiderpartiet med Arild Braathen og Henrik Stangnes i spissen, slik det fremgår i bla.a i Troms Folkeblad den 17.februar. Det er greit at Arbeiderpartiet har sine meninger om hvordan Målselv Kommune skal forholde seg til næringsutvikling i kommunen. Likeledes hvordan de skal opptre i forhold til debatter i kommunen og ellers. Men det kan umulig skape det beste samarbeid når øvrige i Kommunestyret er, sitat:

«Historieløse politikere som ikke har satt seg godt nok inn i hva loven handler «om og hva den betyr for utvikling av et samfunn. De fleste kommuner har «skjønt dette for lengst. Mens ferske politikere i Målselv Kommune og en «næringsaktør som kun «ønsker å fylle sin egen lommebok, mener en «innvilgelse er synonymt med «helhetlig næringsutvikling i Målselv»

Det betyr at når historieløse og ferske politikere er tatt bort så er det bare Arbeiderpartiet igjen som har peiling. Jeg kan forstå det dersom det bare hadde vært Braathen som hadde mente dette, men når han i tillegg har fått med seg Henrik Stangnes fra partiet, så må en gå ut fra at dette er Arbeiderpartiets holdninger når det gjelder synet på medarbeidere og næringslivet i kommunen. Dette er en type hersketeknikk man benytter seg av når man ikke når frem med rasjonelle politiske synspunkter.

Det er vel ingen i kommunen, verken politikere eller andre som ikke ønsker at bedriftene skal tjene penger og gå med overskudd, så å bruke dette som et argument for å hindre bedriftsutvikling er helt uforståelig og i frekkeste laget. Det er de solide bedriftene som skaper arbeidsplasser og inntekt for kommunene, og i dette tilfelle snakker vi om en bedrift som skal bruke noe av sitt overskudd til å utvide virksomheten og tilsette nye arbeidstakere.

Braathen og Stangnes kaller kommuneplanen for en bauta som skal skape en forutsigbarhet for bedrifter som ønsker å etablere seg i kommunen, men det er jo nettopp denne såkalte bautaen som nå hindrer bedriftsutvikling. Og skal denne bautaen stå til evig tid? Det blir jo helt håpløst. En må jo kunne tilpasse seg endringer i næringsliv og legge forholdene til rette for bedrifter som ønsker å etablere seg. Og lover sier jo noe om dette:

«Kommunestyret skal minst en gang i valgperioden og senest innen ett år etter «konstituering utarbeide og vedta en kommunal planstrategi. Planstrategien «bør omfatte en drøfting av kommunens strategiske valg knyttet til «samfunnsutvikling, herunder langsiktig arealbruk, miljøutfordringer, sektorens «virksomhet og en vurdering av kommunens planbehov i valgperioden»

Når loven sier det slik så er det vel nettopp for at kommunen skal kunne endre sine strategier i forhold til samfunnsutviklingen for øvrig, og ikke stå på perrongen når toget går.

I et tidligere innlegg i TF den 29. januar har Braathen fått med seg COOP og ledelsen der, at dersom det åpner seg en mulighet for ytterligere detaljhandel på Andslimoen så vil man revurdere sine planer på Olsborg. Det er første gang jeg har hørt at en politiker får med seg en bedrift for å rakke ned på en annen.

Så får vi bare håpe at Braathen ikke har en konto i COOP-systemet som kvalifiserer til inhabilitet for han skal jo fortsatt kunne se sine velgere i øynene.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS