VINNER: I fjor gikk Tord Asle Gjerdalen over målstreken som vinner av Reistadløpets langdistanse, midt blant løpere på 34 km-distansen. Foto: Ivar Løvland
VINNER: I fjor gikk Tord Asle Gjerdalen over målstreken som vinner av Reistadløpets langdistanse, midt blant løpere på 34 km-distansen. Foto: Ivar Løvland

Nærmer seg 1200 påmeldte

BARDU/MÅLSELV: Det nærmer seg 1200 påmeldte løpere til lørdagens Reistadløp. Samtidig er værprognosene for renndagen heldigvis en god del bedre enn været vi opplevde sist helg i Indre Troms.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ser egentlig antydning til finvær i påmeldingene. For med bedre meldinger av været for helga, så kommer det også flere sene påmeldinger, sier Reistadløpets daglige leder Ivar Holand.

Midt på dagen onsdag var det over 1150 påmeldte løpere. I fjor var det 1289 som var påmeldt da rennstarten gikk. Det antallet har Holand veldig god tro på skal bli passert med bra margin. Da kan det fort bli det rennet med tredje flest påmeldte noen gang. Rekorden for flest påmeldte er på 1585 påmeldte som det var i 1979. -78-løpet troner nærmest med 1421 påmeldte, mens de 1310 påmeldte i 1984. Det er bare de tre årene det har vært flere påmeldte enn i 2018.

- Jeg har veldig god tro på at vi passerer 1300 påmeldte med god margin, sier Holand.

På langtidsvarslene for de neste dagene ser det meget fint ut for fredagen, mens det blir delvis skyet og 4-5 minusgrader både ved start og mål. Det er heller ikke noen større endringer underveis i de høyere områdene av traseen.

Kan vokse

Da Reistadløpet kom inn i Visma ski classics før 2017-sesongen, ble det snakket om muligheter for å nå både 2- og 3000 deltakere i løpet av få år. Fortsatt tror arrangørene det skal være mulig å heve deltakerantallet, og det er lokalt de ser det største potensialet.

- Det er klart at det er lokalt og regionalt her vi har et størst potensiale. Det er muligheter til å få mange flere løpere i utlandet, men det er nok lokalt vi har mest å hente, sier Ivar Holand.

De hadde kontakt med en sveitsisk turoperatør foran årets renn, men det lyktes ikke å få dem nordover. Neste år kan sjansen til å få flere utlendinger være bedre, for da arrangeres Birkebeinerrennet og Reistadløpet to helger etter hverandre. Neste år går Reistadløpet 28. mars.

Barnas skifest

De første proffløperne ankom i går Indre Troms. Noen av dem er i aksjon under fredagens korte sprint på Setermoen, men der er det i hovedsak de yngste som rår skisporet. Barnas Reistadsprint som Sparebank1 Nord-Norge arrangerer samlet i fjor 270 deltakere. I år håper de å nå 300 unge skiløpere i løypa som legges i området foran kommunehuset på Setermoen. Der er det gratis påmelding og medalje til alle som fullfører.

Powered by Labrador CMS