Trafikksikkerhet i fokus hos de minste:

LÆRERIKT: Både voksne og barn synes det var lærerikt i møte med representanter fra NLF som formidlet trafikksikkerhet. Foto: Mikael Jensen
LÆRERIKT: Både voksne og barn synes det var lærerikt i møte med representanter fra NLF som formidlet trafikksikkerhet. Foto: Mikael Jensen

– Når de er i den alderen begynner de å vandre i trafikken

Nylig var Norges Lastebileier-forbund (NLF) til stede på Fagerlidalen skole i Målselv for å formidle om trafikksikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tenker at når de er i den alderen, så begynner de å vandre i trafikken. Derfor er det viktig å formidle farene en større bil kan forårsake, sier regionsjef i NLF, Odd-Hugo Pedersen.

Den lokale transport bedriften Odd Leif Kran og Transport stilte opp med lastebil for anledningen. Innehaver av firmaet Odd Leif Nyseth sammen Pedersen fra NLF var til stede for å fortelle barna i 1. og 2. klasse på Fagerlidal skole om hvordan de skal forholde seg til store kjøretøy i trafikken, og da spesielt lastebiler. Opplegget som ble gjennomført var en del av NLF sin kampanje «Venner på veien».

– Vi vektlegger å opplyse om blindsonene, sier Pedersen

Todelt

– Virket som ungene synes den teoretiske delen var lærerik. Lærerne som har vært med har også synes at undervisning har vært lærerik, så det er ikke bare de minste som har fått informasjon, sier Pedersen.

Sikkerhetskampanjen var delt inn i to deler. En teoretisk del, som foregikk i undervisningsrommene på skolen og en praktisk del som ble avholdt utendørs. For den delen som foregikk innom hus ble det vist film, delt ut reflekser og undervist i tema rundt trafikksikkerhet. For den mer praktiske delen av dagen besto av passering av gangfelt foran lastebilen, hvor vink og øyekontakt med sjåføren var i fokus før veien kunne krysses. Deretter fikk elevene sitte inne i lastebilen, før de på utsiden fikk demonstrert hvor lastebilen har blindsoner og sjåføren ikke har sikt.

Oftest mulig

Pedersen forteller at dette er ett opplegg de prøver å gjennomføre så ofte som mulig.

– Vi prøver å få besøkt fire skoler per fylke hvert år, men dette er liten, men viktig del av det vi holder på med, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS