Når en bonde legger ned, så mister to andre jobben

LANDBRUKET: Senterpartiet vil ta vare på bonden og styrke landbruket, skriver Sps Bengt-Magne Luneng. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo
LANDBRUKET: Senterpartiet vil ta vare på bonden og styrke landbruket, skriver Sps Bengt-Magne Luneng. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo

Senterpartiet vil ta vare på bonden og styrke landbruket. Av mange årsaker. En av årsakene er at bøndenes arbeid, bidrar til arbeidsplasser i andre bedrifter og økt sysselsetting.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Senterpartiet synes det er flott at det finnes et slakteri på Andslimoen i Målselv. Det har over 100 arbeidsplasser og gir jobb til f eks slaktere.

Senterpartiet er glad for at Tine har et meieri på Storsteinnes i Balsfjord. Det sysselsetter over 50 personer og gir jobb til f eks industrimekanikere.

Senterpartiet synes det er bra at Felleskjøpet har en butikk og et verksted på Tømmerelv i Balsfjord. Her jobber rundt 15 ansatte, blant annet en salgssjef.

Senterpartiet gleder seg over at Eiksenteret er etablert på Andslimoen i Målselv. Her har rundt 7 ansatte sitt daglige virke, blant annet som traktorselger.

Produksjonen av mat i Troms, bidrar til å skape arbeidsplasser i vår kommune, og i andre kommuner. For hver bonde i Troms så arbeider det to andre i landbruksrelaterte yrker. Bonden gir oss altså ikke bare mat på bordet, men hun/han skaper arbeid for to (i snitt) andre personer. Uten bonden forsvinner levebrødet deres.

Senterpartiet mener produksjon av norsk mat, i Troms og i hele Norge, er viktig av mange årsaker. Bla fordi landbruket bidrar til arbeidsplasser i andre bedrifter. Arbeidsplasser som er viktige for sysselsettingen og bosettingen i mange kommuner, i hele Norges land.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS