TIL RETTEN: 7. august skal Senja tingrett behandle en sak om råkjøring på E6 i Balsfjord. Foto: Illsutrasjon
TIL RETTEN: 7. august skal Senja tingrett behandle en sak om råkjøring på E6 i Balsfjord. Foto: Illsutrasjon

Nektet å betale bot for råkjøring – må møte i retten

BALSFJORD: Trønderen nektet å vedta et forelegg etter at han ble målt til 124 km/t på E6 ved Strupen. Nå må han møte i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge tiltalen ble mannen i slutten av 30-årene fra Trøndelag målt til ei gjennomsnittlig hastighet på 124 km/t over ei strekning på 2173 meter til tross for at fartsgrensa var 80 km/t. Fartsovertredelsen skjedde i april i år. Han fikk et forelegg på 12 500 kroner for råkjøringa. Hvis han hadde vedtatt forelegget ville han også ha mistet førerkortet i ni måneder. Fartsovertredelsen kvalifiserte isolert sett til seks måneders tap av førerrett, men det ble forlenget med tre måneder fordi mannen allerede var registrert med tre prikker i førerkortregisteret.

Kan bli dyrere

Trønderen vedtok ikke forelegget, og derfor må han 7. august møte i Senja tingrett. Påtalemyndigheten har signalisert at det da vil bli lagt ned påstand om bot på 15 000 kroner eller fengsel i 30 dager hvis boten ikke betales eller ikke kan inndrives. I tillegg vil mannen bli krevd for saksomkostninger til det offentlige. Påstanden om inndragning av førerkortet i ni måneder står også ved lag. Hvis trønderen blir dømt i henhold til tiltalen, må han også ta delvis ny førerprøve for å få førerkortet tilbake.

Powered by Labrador CMS