LEDER: Eva Rubbås-Risvik leder organisasjonskomiteen for NNM 2020. Foto: Ivar Løvland
LEDER: Eva Rubbås-Risvik leder organisasjonskomiteen for NNM 2020. Foto: Ivar Løvland

Neste år blir Troms og Målselv vertskap for NNM

MÅLSELV: Troms har ikke arrangert det nordnorske mesterskapet i skyting siden 2012. Neste år er det skytterlagene i Målselv som er vertskap for kanskje så mange som 500 deltakere.

Publisert Sist oppdatert

SKYTING

Målselv skytterlag hadde NNM på Sentralskytebanen på Bardufoss i 2011, og året etter samarbeidet Storfjord og Lakselvdal skytterlag om å arrangere stevnet med Brenna som hovedbase. Siden har ikke landsdelsmesterskapet i skyting vært i Troms skyttersamlag sitt område, men neste år men neste år er NNM tilbake. Det er Øvre Målselv skytterlag som sammen med sine naboklubber Målselv skytterlag og Nedre Målselv skytterlag har tatt på seg mesterskapet. Fra 1.-4. juli skal mesterskapet arrangeres på Råvatn i Øverbygd, der all skyting skal foregå. Unntaket er grovfelten som kommer til å bli skutt i Mauken skytefelt. På pappskiver.

- Vi ser at elektronikken ennå ikke er godt nok utviklet for feltskyting, og derfor vil vi ikke risikere noe problemer der, og bruker papp, sier leder av organisasjonskomiteen for NNM, Eva Rubbås-Risvik.

Samarbeid viktig

Hun er også leder av Troms skyttersamlag, og har med seg Sveinung Kvamme fra Målselv og Tor Arne Hansen fra Nedre Målselv som nestledere i denne. Når Troms var tilbake i turnusen som arrangør av NNM neste år, er hun glad de tre lagene i Målselv fant ut at de kunne samarbeide om mesterskapet.

- Øvre Målselv sa seg villig til å påta seg NNM, om de fikk andre med seg, og heldigvis var velviljen stor fra Målselv og Nedre Målselv, sier Rubbås-Risvik.

500 deltakere

Under det nylig avsluttede 2019-mesterskapet i regi av Trondenes skytterlag ved Harstad var det rundt 470 påmeldte. Det tallet tror hovedkomiteens leder fort kan bli minst like høyt neste år. De ulike komiteene er allerede nedsatt, og alle tre skytterlagene er representert i alle komiteene.

- I år var det rundt 100 funksjonærer i sving alle dagene, og det kommer sikkert til å bli samme behovet neste år for oss. Egentlig flere, ettersom vi også trenger anvisere på feltskytinga, sier Eva Rubbås-Risvik.

Eva Rubbås-Risvik leder organisasjonskomiteen for NNM 2020.

Mini-LS

NNM i skyting er et stort arrangement, men stort sett akkurat samme skyteprogram som det som er under Landsskytterstevnene. NNM er enda mer komprimert, og det er i all hovedsak skyting i tre dager, fra torsdag til lørdag.

- NNM er et LS i miniformat. Skytterne vil ha det slik, og derfor er også prestisjen stor med tanke på å gjøre det godt i akkurat det mesterskapet, sier organisasjonskomiteens leder.

Sponsormarkedet avgjør

Økonomisk er ikke et NNM på langt nær like lukurativt som et LS. I 2016 var overskuddet etter Landsskytterstevnet i Øverbygd på 2,5 millioner kroner. Det kommer ikke til å være noe i nærheten av det, når skytterlagene neste år slår seg sammen for NNM.

- Nei, det er det ikke, men når vi først påtar oss et så stort og krevende mesterskap, ønsker vi selvsagt å sitte igjen med litt penger. Hvor mye det blir, avhenger mye av hvordan vi klarer å gjøre det ut på sponsormarkedet, sier Eva Rubbås-Risvik.

Ikke tenkt LS

Hvis LS-turnusen fortsetter som tidligere år, kan Øvre Målselv skytterlag igjen søke om LS for 2026. Om det skjer, er fortsatt usikkert. Eva Rubbås-Risvik sitter selv i et utvalg i Det frivillige skyttervesen som skal utrede turnusen fremover. Det arbeidet vil ikke være avsluttet før utpå nyåret.

- LS har vi derfor ikke tenkt så mye på enda i Øvre Målselv, sier Eva Rubbås-Risvik.

Powered by Labrador CMS