GLEDER SEG: Ole Johan Skogmo og ungene i BOIF gleder seg til fotballskolen med Liverpool-trenere som nærmer seg med stormskritt. Arkivfoto.
GLEDER SEG: Ole Johan Skogmo og ungene i BOIF gleder seg til fotballskolen med Liverpool-trenere som nærmer seg med stormskritt. Arkivfoto.

Nesten fulltegnet fotballskole allerede

MÅLSELV: Liverpools store fotballskole på Bardufoss har bare noen få plasser ledig. Dermed blir det 220 unge spillere som får trene under ledelse av engelske heltidstrenere når skolene har sin høstferie.

Publisert Sist oppdatert

– Vi var litt usikre på om Bardufoss ville være en stor nok plass å ha fotballskole på. Nå er vi veldig glad for at vi sa ja til å kjøre fotballskole der. Vi gleder oss, sier koordinator for Liverpool International Football Academy i Scandinavia, Therese Heramb.

Fotballskolen på Bardufoss 6.–8. oktober hadde 224 potensielle plasser. Selv om påmeldingsfristen ennå er et par uker unna, er skolen så godt som fulltegnet. 215 er påmeldt allerede. Bare noen få plasser er ledige, særlig i den yngste aldersgruppa for 6-7-åringer.

– Vi er kjempefornøyd med interessen. Ikke uventet, sier en fornøyd Ole Johan Skogmo i BOIFs fotballgruppe.

Han gleder seg stor til fotballskolen og sier klubben har kontroll på alt før trenerne fra Liverpool inntar storhallen og tre dagers intensiv trening.

– Der vil spillerne få en del aha-opplevelser. Både med tanke på nye økter og øvelser, og hvordan økter presenteres og gjennomføres, sier Therese Heramb.

De 15 trenerne som kommer fra Liverpool International Football Academy, jobber til daglig med å trene unge lovende spillere helt fra 5-årsalderen og til de kanskje slår gjennom på A-laget til Liverpool. Totalt har klubben 90 trenere fulltidsansatt på akademiet.

På Bardufoss vil lokale trenere også være med som hjelpetrenere, og de vil samtidig få lære nye ting som de kan ta tilbake til sine lag og klubber.

– Trenerne fra akademiet gleder seg til å komme til Norge. Der møter de alltid gode spillere som også viser god oppførsel. Det setter de stor pris på, sier Therese Heramb.

Liverpool International Football Academy har drevet fotballskoler i Norge i 13 år, mens de har holdt på i Sverige og Danmark de siste 5 årene. Før akademiets trenere kommer til Bardufoss er det Sarpsborg som er verter for skolen, mens Åndalsnes er plassen som får besøk uka etter.

– Vår skole er den raskest utsolgte fotballskolen i år i Norge. Det er vi stolt over, og dette kommer garantert til å bli en stor opplevelse for alle, sier Liverpool-supporter Ole Johan Skogmo entusiastisk.

Powered by Labrador CMS