JUBEL: NIL-spillerne kunne juble etter seier i siste kamp og fornyet kontrakt i 4. divisjon. Foto: Ivar Løvland

NIL berget plassen

FOTBALL: Nordkjosbotn slo Lokomotiv Tromsø og berget plassen i 4. divisjon.

Publisert Sist oppdatert

NIL måtte ta poeng for å være helt sikre på å få spille i 4. divisjon også neste sesong, og vant til slutt 3-1 hjemme mot allerede nedrykksklare Lokomotiv Tromsø i siste serierunde. Dermed lot de Fløya 2 bli på den utsatte kvalifiseringsplassen om den siste ledige plassen i neste års serie.

NIL var bedre enn gjestene hele kampen, men slet med uttellingen. Nervene ble ytterligere forsterket da gjestene tok ledelsen etter bare ti minutters spill, men Frank Einar Solberg utlignet etter halvtimen. Det roet hjemmenervene.

Etter pause skåret innbytter Jørgen Stensland to mål, og dermed tok hjemmelaget alle tre poengene og spiller også neste år i samme divisjon.

NIL endte på 6. plass med 31 poeng etter at de passerte Finnsnes 2 i siste serierunde. Finnsnes 2 tapte 1-3 for Tromsdalen 2. Fløya 2 vant 3-2 over Senja 2, mens Krokelvdalen slo Stakkevollan 7-2. Lyngen/Karnes ble seriemester etter seier borte mot jumbo Kvaløya i siste kamp.

Bardufoss OIF, som var nedrykksklare for to runder siden, imponerte da de vant hele 5-0 borte mot Burfjord i siste kamp for året. Truls Ingebretsen (2), Steinar Aspenes (2) og Simen Mellingsæter skåret målene for BOIF som med det endte på 10. plass med 20 poeng.