Cupdrømmen brast

I KNESTÅENDE: Einar Skogheim og NIL ble presset i kne tidvis av Finnsnes i onsdagens NM-cupkvalik i Finnfjordbotn. Foto: Ivar Løvland
I KNESTÅENDE: Einar Skogheim og NIL ble presset i kne tidvis av Finnsnes i onsdagens NM-cupkvalik i Finnfjordbotn. Foto: Ivar Løvland

NIL fikk føle divisjonsforskjellen

FINNFJORDBOTN: Nordkjosbotn er ute av NM-cupen. I første kvalifiseringsrunde ble 3. divisjonslaget Finnsnes et par nummer for stor.

Publisert Sist oppdatert

3. divisjonslaget gikk rett i strupen på NIL-guttene i onsdagens cupkvalik i Finnfjordbotn, og brukte bare to minutter før de hadde spilt seg gjennom NIL-forsvaret og skåret kontant fra fem meters hold. Ti minutter etter fikk gjestene igjen alt for lett spillerom inne i NIL-feltet, og fra fem meters hold banket hjemmelaget inn kampens andre.

NIL ble den første halvtimen tidvis løpende mye mellom, og klarte aldri å demme opp for hjemmelagets langt høyere tempo og bedre ballsikkerhet. Bare sjelden klarte NIL å komme fram i farlige situasjoner, men de klarte en periode å presse fram tre hjørnespark på rekke og rad. Uten å få de store mulighetene ut av dem.

Finnsnes klarte ikke før pause å skape de mange store sjansene, men viste stor dose effektivitet dem første halvtimen. De skåret sitt tredje etter 28 minutter da Målselv-gutten Jonas Klausmark banket til fra 16 meter. Skuddet burde blitt reddet av NIL-målvakta, selv om det var tett foran ham.

- Deilig å skåre igjen. Det er vel to år siden de forrige, sier Klausmark etter kampen.

Etter pause klarte NIL å skape noen overganger og sjanser, men nærmere enn ei god heading fra midtstopper Jørgen Stensland kom ikke gjestene redusering. Finnsnes dominerte også etter pause og skapte mange store sjanser, men klarte bare å sette ett mål i denne omgangen, takket være godt keeperspill og et forsvarsarbeid som var oppofrende.

- Jeg synes vi kommer greit fra kampen. Vi er litt uheldig og slapp på det første målet. De skaper ikke all verden utenom målene, og vi skulle gjerne holdt nullen litt lengre. Da kunne det blitt mer spennende, sier NIL-trener Gaute Bjørn Olsen.

Han synes det er et fortjent 0-4-nederlag, men at de kommer greit fra kampen.

- Vi fullfører 90 minutter, unngår skader og viser moral og hjerte for klubben, sier NIL-treneren.

Powered by Labrador CMS