UTE: NILs kompromissløse midtstopper Thomas Sjøthun er borte hele vårsesongen etter at han røk akillessen denne uka. Arkivfoto.
UTE: NILs kompromissløse midtstopper Thomas Sjøthun er borte hele vårsesongen etter at han røk akillessen denne uka. Arkivfoto.

NIL-kapteinen ute med skade

BALSFJORD: Nyopprykkede Nordkjosbotn IL må klare seg uten sin faste kaptein Thomas Sjøthun minst hele vårsesongen. Han røk akillessena på trening denne uka og venter nå på operasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Det er klart at en slik skade på kapteinen vår er et slag i ansiktet. Det gir oss noen utfordringer, sier spillende trener Frank Einar Solberg.

NIL-kapteinen skadet seg på tirsdagens trening. Under ei løpsvending røk akillessena i høyre fot rett av. Torsdag bestemte han seg for at han tar en operasjon. Det gjør at kapteinen mister hele vårsesongen. Kanskje kan han være tilbake i spill etter ferien.

– Jeg krysser fingrene og håper jeg er tilbake til høstsesongen, sier 24-årige Thomas Sjøthun.

Skaden fikk han i første spillsekvens etter oppvarming. Hva som skjedde, vet han ikke, men han rygget bakover og skulle skyte fart fremover for å avskjære ei pasning da han kjente at det revnet i ankelen.

– Jeg skjønte med en gang at akillessen var røket av. Det var akkurat som en strikk som smalt av, sier NIL-kapteinen.

Sterk sesong

Han hadde kanskje sin aller beste sesong i NIL-trøya i fjor, da han førte laget opp i 4. divisjon. Som midtstopper har han vært sentral i de bakre rekker, men også målfarlig på offensive dødballer. I fjor skåret han fire mål for den suverene 5. divisjonsvinneren.

– Det er ikke bra at vi må klare oss uten Thomas, men det må vi bare klare. Vi er litt vant til at Thomas er skadet før sesongstart, sier Frank Einar Solberg.

Han mener det ikke er noen krise, siden klubben har bra med spillere, selv om midtstopperplassen er ikke den som er mest besatt i laget.

– Men vi har spillere som vi bare må få inn og dekke opp plassen til Thomas. Noen utenfra blir neppe hentet inn for å erstatte Thomas, sier Frank Einar Solberg.

Han er særlig glad for at Jørgen Stensland er på vei tilbake etter den langvarige kneskaden som har holdt ham utenfor laget siden i fjor sommer. Stensland er en potensiell midtstopperløsning.

Motivert

Thomas Sjøthun skal nå opereres, og etter uker med gips venter det seks uker med skinne på foten. Deretter kan han begynne så smått å belaste foten.

– Jeg skal komme sterkere tilbake og er ekstra motivert for å komme meg på banen igjen. Jeg er sikker på at de andre guttene kommer til å ta min jobb på banen så lenge. Vi har flere som kan fylle plassen, sier NIL-kapteinen.

Første test

Nordkjosbotn spiller sin første treningskamp søndag ettermiddag. Da skal de for første gang inn i Bardufoss storhall. Der venter Finnsnes 2 på motsatt banehalvdel.

– Det blir godt å få spille kamp igjen etter bare treninger inne i idrettshallen. Vi får målt oss mot en divisjonskollega og blir nok å nytte sjansen til å se flest mulig spillere i aksjon, sier Frank Einar Solberg.

En av dem som skal se kampen, er den nyskadede midtstopperen:

– Jeg blir å være mye rundt laget selv om jeg er skadet, og på kampen søndag skal jeg støtte guttene fra sidelinja, sier Thomas Sjøthun.

Powered by Labrador CMS