BESTE: Christian Strømstad (t.v.) og Chris André Skare var to av NILs beste i 0-0-oppgjøret borte mot Stakkevollan torsdag kveld. Foto: Ivar Løvland

NIL kjempet seg til sterkt bortepoeng

BALSFJORD: Nordkjosbotn IL klarte 0-0 borte mot bra plasserte Stakkevollan. Det er lagets første 0-0-kamp for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL 4. DIVISJON
STAKKEVOLLAN-NIL 0-0

Stakkevollan har vært en av de største positive overraskelsene denne sesongen, og NIL tapte vårkampen mot samme lag 2-4 på hjemmebane. Torsdag kveld var det ikke noe å si på poengdelinga, men NILs midtbanemotor Christian Strømstad mener de hadde fortjent alle tre poengene ut fra spill og sjanser.

- Ett poeng her på en vanskelig bane og mot en god motstander, er sterkt. Vi gjør totalt en god kamp, men det er synd vi ikke setter noen av de store sjansene vi har, særlig før pause. Slik kampen utviklet seg synes jeg faktisk vi hadde fortjent alle tre poengene, sier Christian Strømstad.

NILs aller største sjanse til skåring fikk Marco Mathisen før pause da han ble spilt mutters alene med Stakkevollans målvakt, men Mathisen nølte og Brage Sebjørnsen reddet.

NIL har tatt fem poeng på høstens første fire kamper. Christian Strømstad mener det skyldes blant annet at laget har fått noen spillere tilbake fra skade.

- Det betyr mye for trening og kamp for oss, sier han.

Sjøl holdt han 70 minutter i torsdagens kamp. Strømstad har slitt med skader nærmest siden sesongstarten i 2017-sesongen. Tilbake på midtbanen til NIL har han de siste kampene tilført mye god teknikk og spilleforståelse de siste kampene.

- Det går bare bedre og bedre, men jeg tør ikke presse for mye på. Jeg er heller føre var og går av litt tidligere. Heldigvis har ikke «touch-en» forsvunnet helt, smiler Christian Strømstad.

NIL klatret med poenget opp på 15 poeng. Det er nå seks poeng ned til nedrykksplass.

Nordkjosbotns trener Gaute Bjørn Olsen ble for øvrig vist opp på tribunen av kampens dommer da kvarteret gjensto av oppgjøret. Dette er tredje gang denne sesongen han er bortvist fra en kamp etter å ha klaget på dommeravgjørelser. Han har fått henholdsvis to og en kamps karantene fra NIL-benken ved de to foregående episodene.