RAKK IKKE FREM: Eskil Skjold Meisler og resten av NIL-forsvaret slet veldig med Erik Lomås og Salangen i onsdagens oppgjør i Nordkjosbotn. Foto: Ivar Løvland
RAKK IKKE FREM: Eskil Skjold Meisler og resten av NIL-forsvaret slet veldig med Erik Lomås og Salangen i onsdagens oppgjør i Nordkjosbotn. Foto: Ivar Løvland

NIL klarte ikke stoppe et formsterkt SIF-lag

NORDKJOSBOTN: Salangen er så langt høstens lag i divisjonen. Onsdag kveld var ble Nordkjosbotn IL som ble ett hakk for små mot dem.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL 4. DIVISJON

NIL-SIF 1-4

Salangen vant 4-1, etter at de tidvis før sidebytte fikk svært lett spill mot et hjemmelag som stadig vekk mistet ballen i farlige situasjoner.

NIL startet kampen bra, og Sander Kristiansen burde sendt hjemmelaget i ledelsen tidlig, men han misset alene med Salangen-målvakta.

Deretter ble det veldig mye Salangen. Hjemmelagets mistet ballen gang etter gang i farlige posisjoner, og NIL klarte sjelden etablere spill opp i banen. I stedet ble de trykt ned av et løpssterkt og aggressivt Salangen-lag. De fikk uttelling etter knappe kvarteret, da NIL ble overspilt på egen venstreside. Foran mål reddet NIL-keeperen første forsøk fra Adrian Fjeldstad, men på forsøk nummer to var det SIF-angriperen som vant duellen.

Best i sluttminuttene

De siste ti minuttene av omgangen hevet hjemmelaget seg litt, og Einar Skogheim burde helt klart utlignet da han fikk sjansen på fem meter. I stedet for trillet ballen utenfor stolperota til Jørn Ivar Kroken.

Salangen var langt bedre i sine offensive ledd, og da midtforsvaret til NIL passive lot Erik Lomås løpe gjennom på et langt utspill fra egen keeper, nølte ikke spisse. Han lobbet enkelt inn 2-0 til gjestene.

NIL fattet håp da de reduserte nesten på identisk vis fem minutter etter sidebytte. Utspillet fra Andreas Berntsen Løvland ble snappet opp av innbytter Jørgen Stensland bak stopperne og han hamret inn 1-2 fra 16 meters hold.

NIL prøvde, men evnet ikke presse fram de helt store sjansene.

Manglet nøkkelspiller

I stedet var det Salangen som puttet både nummer tre og fire. På sin sedvanlige hjørnespark-oppstilling med fire-fem spillere foran målvakta var forsvarer Eskil Skjold Meisler uheldig og headet via SIF-spiller Emil Thomassen og i nettet. Rett før slutt dro Erik Lomås seg fri og banket inn det fjerde upresset fra seksten meter.

- Jeg synes vi sliter mye i denne kampen. Vi lager trøbbel for oss sjøl med mange brudd imot. Vi merker at Christian Strømstad ikke er på banen i dag. Han er en viktig spiller for laget, sier kaptein Thomas Sjøthun etter tapet.

Strømstad ble skadet på trening, og var utilgjengelig for NIL i denne kampen. Med en suspendert Gaute Bjørn Olsen på tribunen, var det Raymond Heggeli som ledet laget mot Salangen. Han er overrasket over at så mange spillere kan ha en dårlig dag samtidig:

- Vi klarer ikke dempe og ta imot en ball og slå den til en motspiller. Det gjør at vi stadig vekk får angrep på angrep mot oss. Vi klarte bare ikke justere oss inn i kampen igjen etter en god start.

Han mener de ble liggende for dypt med midtbanen, samtidig som at de defensivt ikke var flinke nok til å ta ut dybde mot Salangens lange oppspill.

- Vi spilte mye bedre borte mot Salangen nylig, med et på papiret kanskje svakere mannskap. I dag er vi ikke i nærheten. Det positive er innhoppene til et par unggutter som gjør en formidabel jobb når de kommer inn, sier Raymond Heggeli.

Powered by Labrador CMS