JUBLET: I høst jublet NIL-spillerne for en sterk 5. plass. Belønninga er Skarp i første kvalifiseringsrunde i NM-cupen. Foto: Ivar Løvland

NIL møter Skarp

BALSFJORD: Veien mot Ullevaal stadion starter for Nordkjosbotn IL med IF Skarp.

Publisert Sist oppdatert

I dag kom fotballforbundets oppsett av første kvalifiseringsrunde i NM-cupen i fotball. Det viser at Nordkjosbotn idrettslag skal spille mot IF Skarp.

Tromsølaget Skarp vant fjorårets 4. divisjon der Nordkjosbotn endte på 5. plass og kvalifiserte seg til NM-kvalik for første gang på nesten 30 år. NIL var sist med i NM-cupen i 1990.

Kampene i første runde er datofestet til 21. mars. NIL er satt opp med hjemmekamp, men den kampen må nok enten spilles på en bane i Tromsø eller i Bardufoss storhall ettersom det er heller tvilsomt at kunstgresset i Nordkjosbotn er klart til kamp allerede til den datoen.

Her er oppsettet for første kvalikrunde med nordnorske lag involvert. Vinnerne går til andre kvalikrunde som spilles 4. april. Lagene fra de to øverste divisjonene kommer først med i 1. ordinære runde av NM-cupen.

Namsos – Brønnøysund, Mosjøen – Sandnessjøen, Stålkameratene – Mo IL, Innstrandens – Fauske/Sprint, Grand Bodø – Harstad, Leknes – Melbo, Skånland – Lofoten, Grovfjord – Salangen, Krokelvdalen – Fløya, Nordkjosbotn – Skarp, Skjervøy – Lyngen/Karnes, Hammerfest – Tverrelvdalen, Norild – Nordlys, Kirkenes - Bjørnevatn.