TRE NYE: Susann Bjørnsen fra Setermoen SK vant tre NM-gull under langbane-NM i Drammen. Foto: Nordsjøstevnet (arkiv)
TRE NYE: Susann Bjørnsen fra Setermoen SK vant tre NM-gull under langbane-NM i Drammen. Foto: Nordsjøstevnet (arkiv)

NM-gull nummer 31, 32 og 33 til Susann (26)!

BARDU/DRAMMEN: Susann Bjørnsen vant tre øvelser under langbane-NM i Drammen. Med tre gull i NM totalt har hun nå 33 mesterskaps-seire.

Publisert Sist oppdatert

26-åringen fra Setermoen svømmeklubb startet gullsankinga fredag på favorittøvelsen 50 meter fri. Der svømte hun i finalen fredag kveld inn til tida 25,54 på 50 meter fri, etter at hun i forsøket var klart best på 26,10.

I finalen var Emilie Løvberg fra Bærumsvømmerne nærmest på tida 26,18. For Susann Bjørnsen er vinnertida godt bak hennes egen bestenotering på distansen. Susann satte den under OL i Rio de Janeiro i Brasil i 2016, og den er på 25,05. Kravet for å kvalifisere seg til OL i Tokyo neste år er 24,7, så det er enda et godt stykke ned til den tiden.

– Det var helt greit, ikke mer enn det. Det er et godt stykke ned til persen, men kan samtidig ikke forvente mer med det grunnlaget jeg har nå, sa Susann Bjørnsen.

– Helt greit

Hun var bare middels fornøyd med løpet, og håper det vil gå enda raskere utover sesongen.

- Det var helt greit, ikke mer enn det. Det er et godt stykke ned til persen, men jeg kan samtidig ikke forvente mer med det grunnlaget jeg har nå, sa Susann Bjørnsen.

Lørdag ble det gull på 50 meter bryst, etter at Susann hadde tredje beste tid i forsøket. Hun vant gullet med knepen margin, for hun var bare 0,07 sekunder raskere enn Eva Kummen på distansen. Susann Bjørnsen svømte i finalen på 32,26. Hennes personlig bestenotering på distansen er nesten sekundet bedre.

Søndag ble det gull nummer tre i dette NM, med seier på 100 meter fri. Her var hun også best i forsøket. Hun vant med liten margin også her, 0,08 sekund ned til Marte Løvberg. Susann har 55,35 fra 2016 på distansen. I Drammen svømte hun søndag inn til NM-gull på tida 56,59.

Så mange?

NM-gullene fredag, lørdag og søndag var Susann Bjørnsens gull nummer 31, 32 og 33 (!) i et norsk seniormesterskap. Hun vant sitt første gull i 2012, og hun har totalt 60 medaljer i enten gull, sølv eller bronse fra norgesmesterskap for seniorer. Både i 2017 og i 2018 vant hun ni gull til sammen i kortbane- og langbanemesterskap. Det er imponerende i seg selv. Med disse tre nye gullet har hun 15 i langbanemesterskap.

– Er det så mange? Nei, jeg har vel ikke tenkt så mye over det. Det er mye trening som ligger bak dem, men det mangler også litt trening nå før jeg er på topp igjen, smilte gullgrossisten fra Setermoen svømmeklubb.

Gull på beste øvelser

Totalt sett er hun fornøyd med årets NM, med bakgrunn i det hun har fått trent det siste drøye halvåret, med tanke på sykepleierstudier og praksis.

– Jeg tar hjem gullet på mine tre beste øvelser, dog med god kamp på 100 meter fri, så dette er ikke så hakkende gale, sa hun.

På torsdagens 100 meter bryst svømte Susann Bjørnsen bare forsøket. Der hadde hun åttende beste tid blant seniorene, men ble også slått av to juniorer.

– Det var vel som ventet. Jeg har ikke trent noe for den distansen, og orket ikke pine meg gjennom noen B-finale der, sa Susann Bjørnsen.

Ferie neste

På 50 meter butterfly endte hun enn hundredel fra pallen på en 4. plass. Kongepokalen på kvinnesiden gikk for første gang på fire år ikke til Susann Bjørnsen. I år var det Ingeborg Vassbakk Løyning fra Bærumsvømmerne som vant denne.

Nå venter en god ferie for gullgrossisten fra Bardu.

Den gleder jeg meg veldig til, sa Susann Bjørnsen.

Powered by Labrador CMS