Nisserevyen jakta etter feststemning:

HØY KLASSE: Skuespillerprestasjonene under sketsjen om valget var av høy klasse. Foto: Kari Anne Skoglund
HØY KLASSE: Skuespillerprestasjonene under sketsjen om valget var av høy klasse. Foto: Kari Anne Skoglund

Noen ganger er det ikke utstyret det kommer an på

BARDUJORD: Etter mange år med jakt etter bedre og mer stabil nettilgang, får Øvre Bardu nå fiber. Det ble ikke forbigått i stillhet under årets Nisserevy.

Publisert Sist oppdatert

Nisserevyen til UL Bardujord tok feststemte sambygdinger med på jakt etter elg og fiber, handletur på nybutikken, kjøretur på humpete veier, valgvake, Tinder, bygdekvinne- og -herrelagsmøte, politijakt og i ambulansen. For å bare nevne noen av godbitene publikum flirte seg skakke av både fredag og lørdag kveld på Dølahall.Og det skal være sikkert, det blir ikke førjulsfest før revylaget har tatt publikum med på elgjakt. For Torbjørn Køhl og Mats Dahlberg tok de med på en jakttur med så moderne utstyr at det halve hadde vært mer enn nok.

Tror du drone kan bli det nye redskapet under elgjakta?

Det må jo til når bygda utstyres med fiber. Men tror du jakt med «usynlig» kamuflasje, drone, «ring hunden hjem», sporløst sporlys, apper som skal stå for siktinga og andre elektroniske krimskrams en kan ta i bruk med høyhastighetsbredbåndet tilkobla, ga resultater – annet enn forskremte jaktkompiser?

Fiber- og tinderjakt

Det ble også jakta etter fiber, da Selma Mogaard gravde for å legge kabel. Engasjementet blant forbipasserende sambygdinger var stort. Noen var gira på å få fiber, mens andre syntes dette internettet er en styggedom. Men å legge kabel på grunn av nylig tilkommen fiber kan jo som kjent være så mangt.

Sofie Mæhre og Marie tok publikum med på ei heilt annen jakt, nemlig på Tinder, som også blir lettere tilgjengelig med fiber.

Tinder-søket under Nisserevyen ga overraskende funn.

Begge de single damene fortalte om hvor utfordrende det er å finne en bedre halvdel i ei lita bygd. Enten er mannfolka gift, slektninger eller en som venninna har vært sammen med – om vi ikke snakker om eksen. Så de testa like gjerne datingsappen Tinder fra scenen. Og der fant de ingen andre ringere enn selveste Halvor Eggen.

– Men han tror sikkert det handler om fjellturer, konstaterte de.

Til publikums virkelig store latterutbrudd.

Nisserevyen jakta latterkuler og -brøl.

Jakta latterkuler

For fra første sekund til aller siste stund, jakta Nisserevyen på rødmende glis, flau humring, lett hoderisting, gjentatte latterkuler, vill applaus og langvarige latterkramper blant publikum. Noe de klarte til gangs. De klarte å få til balansegangen mellom å være hyperlokal og samtidig ha et skråblikk på eget lokalsamfunn og kommune på en måte selv en fra nabokommunen forstår og har like stor glede av som sambygdingene.

Skuespillerprestasjonene under sketsjen om valget var av høy klasse.

Nisserevyen tok publikum med tilbake til da de fem partiene som stilte til kommunevalget i høst jakta en valgseier. Måten revyartistene speilet ordførerkandidatene var ikke bare et høydepunkt for publikum, det var også stor revykunst utført av Vetle Holkestad Bertheussen, Morten Solseth Roan, Lars Dahlberg, Ina Hilmarsen og Marie Solseth, med et gjesteopptreden av Torbjørn Køhl. Og ikke minst fikk den kanskje mest kjente bardudølen i 2019, ambulansesjåfør Charles Lundberg, en hederssketsj både han og Nisserevyen kan være stolte av.

Den sannsynligvis mest kjente bardudølen i 2019 ble hylla med sin egen rap, av Simen Mæhre og Vetle Holkestad Bertheussen.

Nisserevyen starta med en heller trist sang, hvor de beklaga at de ikke hadde starta øvingene tidligere, men poengterte at de håpa revyen likevel kom til å bli bra. Og det er ingen tvil, de 14 revyartistene lyktes i jakta etter gode sketsjer og sanger sambygdingene kan snakke om, flire og leve lenge på.

Denne bygdekvinna hadde strikka alt det er mulig å strikke, og nå klarte hun ikke å få strikkepinnene til å stoppe.

Powered by Labrador CMS