SNART BYGGESTART: Utbygginga og renoveringa av Bardufoss ungdomsskole skal ferdigstilles i 2015. Nor-Team Entreprenør­-for­retning starter om kort tid byggearbeidene. (Arkivfoto: Terje Tverås)
SNART BYGGESTART: Utbygginga og renoveringa av Bardufoss ungdomsskole skal ferdigstilles i 2015. Nor-Team Entreprenør­-for­retning starter om kort tid byggearbeidene. (Arkivfoto: Terje Tverås)

Nor-Team skal bygge skole

MÅLSELV: Lenvik-firmaet Nor-Team Entreprenørforretning AS har fått i oppdrag å renovere og bygge ut Bardufoss ungdomsskole.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten med Målselv kommune har en verdi på 39 millioner kroner pluss moms. Byggearbeidene på det nye tilbygget på 815 kvadratmeter starter om kort tid.

– Entreprenøren har så vidt begynt å rigge seg til. De har bestilt stålkonstruksjoner, så i løpet av januar begynner de å montere stålet på den eksisterende grunnmuren, forteller innleid prosjektleder Steinar Jensen.

To tilbud

Kommunen fikk inn to tilbud på Bardufoss ungdomsskole. I tillegg til Nor-Team Entrepre­nørforretning, leverte Tromsø-firmaet Bjørn Bygg anbud. For å få ungdomsskolen innenfor budsjettramma på 58 millioner kroner, måtte det kuttes 10 millioner kroner i prosjektet. Tilbygget skal bygges som planlagt, mens det eksisterende skolebygget på 2400 kvadrat­meter ikke blir bygget så mye om som planlagt.

– Vi beholder den eksisterende skolen veldig lik som den er i dag. Men den blir renovert med etterisolering, nye vinduer, nytt belegg, nytt elektrisk anlegg og nytt ventilasjonsanlegg. Vi kommer til å få en flott, ny skole selv om romløsninga i gammelskolen ikke blir som opprinnelig planlagt, sier Jensen.

Ferdig i 2015

Det nye tilbygget til ungdomsskolen blir sannsynligvis ikke ferdigstilt før i september i år. Den opprinnelige planen var å ha det ferdig til skolestart i august, men det lar seg neppe gjøre på grunn av mindre forsinkelser. Renoveringa av gammelskolen starter når tilbygget tas i bruk. Hele prosjektet skal være ferdig til skolestart i 2015.

– Når elevene flytter inn i tilbygget blir det frigjort areal til renovering i gammelskolen. Hele bygget blir ikke renovert samtidig. Vi tar halve bygget i slengen, slik at det er plass til elevene på skolen i byggefasen, avslutter prosjektlederen.

Nor-Team Entreprenør­for­retning har tidligere hatt hovedentreprisen på det nye ledelsesbygget til Hæren i Bardufoss leir. Bygget ble tatt i bruk i fjor høst.

Powered by Labrador CMS