RENOVERES: Nordkjosbotn barnehage skal renoveres på nyåret, men ikke så tidlig på nyåret som først planlagt. Foto: Sol Gabrielle Larsen
RENOVERES: Nordkjosbotn barnehage skal renoveres på nyåret, men ikke så tidlig på nyåret som først planlagt. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Nordkjosbotn barnehage er ute på anbud

BALSFJORD: For et par uker siden ble utbygginga av Nordkjosbotn barnehage lagt ut på anbud. Kommunen har allerede rukket å forlenge tilbudsfristen.

Publisert Sist oppdatert

På forsommeren vedtok politikerne i Balsfjord at barnehagen i Nordkjosbotn skal renoveres. Det er bevilget nærmere 17 millioner kroner til formålet, og for kort tid siden ble renoveringa lagt ut på anbud. Tilbudsfristen var opprinnelig satt til 3. oktober, men den har kommunen allerede forlenget.

- Vi har innsett at det er et såpass komplekst prosjekt på grunn av alt det gamle som må skiftes ut, og det er en del ting som må undersøkes. Vi har derfor utsatt fristen til 1. november, sier prosjektleder i Balsfjord kommune, Annar Ryan.

Utsatt byggestart

Den forlengede tilbudsfristen vil også gi en noe utsatt oppstart av prosjektet. Mens man skulle vært i gang i januar, blir oppstarten nå lenger ut på nyåret. Det kommer også av lang behandlingstid hos Arbeidstilsynet.

- Så har det vært to alternativer til nå, på hvordan det skal løses med tanke på drifta av barnehagen mens bygginga pågår. Men nå innser vi på grunn av en del ulike punkter at det beste vil være om entreprenøren får bruke hele arealet og barnehagen blir stengt under renoveringa. Så det sånn det blir, sier Ryan.

Store endringer

Nordkjosbotn barnehage skal bygges ut med ei ny personalavdeling, i tillegg til at det skal gjøres noen utbygginger både ved hovedinngangen og bak barnehagen. I personalavdelinga blir det kontor for lederen, et felleskontor, pauserom og garderober etter dagens krav.

- Ellers i barnehagen blir det ny ventilasjon, nytt elektrisk og det sanitære skal skiftes ut. Det blir ny varme i gulvet og nytt belegg. Det blir også nye akustikkplater i taket og en del vegger blir fjernet for å få det litt mer åpent, forklarer Ryan.

Onsdag ble det gjennomført befaring med interesserte entreprenører i barnehagen.

- Det var rimelig bra interesse på befaringa, med både hovedentreprenører og underentreprenører, så det er jeg godt fornøyd med, sier prosjektlederen.

Powered by Labrador CMS