DRO TIL TROMSØ: Jonas Rodahl Johansen, Jesper Aronsen og Sebastian Aarøen Pedersen synes det var urettferdig dersom de skulle bli bortvist fra russeferingen i Tromsø uten å ha gjort noe galt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
DRO TIL TROMSØ: Jonas Rodahl Johansen, Jesper Aronsen og Sebastian Aarøen Pedersen synes det var urettferdig dersom de skulle bli bortvist fra russeferingen i Tromsø uten å ha gjort noe galt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Nordkjosrussen festet i Telegrafbukta

BALSFJORD: På tross av pålegg fra tromsøpolitiet om å holde seg unna, festet russen fra Nordkjosbotn videregående sammen med Tromsørussen i Telegrafbukta natt til 1. mai.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke skreiv Nye Troms om skuffede russ ved Nordkjosbotn videregående skole. De hadde fått beskjed av politiet i Tromsø om å holde seg unna Telegrafbukta i Tromsø natt til 1. mai. Det er en årlig tradisjon for russen i Nordkjosbotn å dra til Tromsø og Telegrafbukta for å kickstarte russefeiringa. Politiet i Tromsø var klar i sin tale, og sa russ utenbys fra ville bli bortvist dersom de dukket opp. Det stoppet ikke Nordkjosrussen.

Dro likevel

Russepresident for russen ved Nordkjosbotn videregående skole, Jonas Rodahl Johansen, forteller at russen fra Nordkjosbotn dro til Telegrafbukta natt til 1. mai.

- Vi dro til Bukta og festet der, sammen med russen fra Tromsø. Det gikk veldig fint og vi hadde det gøy, sier Johansen til Nye Troms.

Russen hadde allerede leid buss før beskjeden fra politiet kom, og en hel gjeng dro på tross av beskjeden de fikk.

I dialog med politiet

Johansen forteller at han før helga forsøkte å komme i kontakt med politiet i Tromsø for videre dialog, men uten hell.

- Men vi var i kontakt med politiet i Balsfjord, og vi vet de var i kontakt med Tromsøpolitiet. Balsfjordpolitiet ville ikke oppfordre oss til å dra, men de oppfordret oss til å oppføre oss bra og vise at vi er greie ungdommer dersom vi dro. Og det gjorde vi, sier Rodahl Johansen.

Han synes det er kjipt at russen havnet litt på kant med tomsøpolitiet allerede før russefeiringa var i gang, men håper de nå har fått et godt inntrykk av russen i Nordkjosbotn etter 1. mai-feiringa.

- Vi snakket om at vi skulle gjøre vårt beste for å oppføre oss bra og ikke bli for fulle. Vi ville ikke starte noe bråk. Jeg tror politiet i Tromsø vet at vi var der, men det ble ikke gjort noe poeng utav det, sier russepresidenten.

Urettferdig

Han synes det ville vært urettferdig om politiet skulle bortvise dem fra Telegrafbukta uten at de gjorde noe galt, og forteller at de derfor tok en sjanse på å dra, oppføre seg pent og ikke bli bortvist.

- Det var ikke noe forsøk på å være rebelske fra vår side, vi ville bare vise at de ikke hadde noen grunn til ikke å la oss være der.

Han forteller at russefeiringa så langt har gått rolig for seg, at det ikke ble noe bråk som involverte russ fra Balsfjord i Telegrafbukta og at russen har hatt det gøy.

- Både russedåpen vår og resten av starten på feiringa har vært helt perfekt og uten bråk og tull, og vi regner med at det fortsetter sånn, sier russepresidenten til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS