AVLYST: Mandag kveld melder Norges Råeste Bakkeløp at arrangementet er avlyst i sommer. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (arkiv)
AVLYST: Mandag kveld melder Norges Råeste Bakkeløp at arrangementet er avlyst i sommer. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (arkiv)

Norges Råeste Bakkeløp 2021 er avlyst

MÅLSELV: I sommer skulle det vært fartsfylt moro i bakkene opp til Målselv fjellandsby. Det blir det ikke denne sommeren heller.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld melder Norges Råeste Bakkeløp i en pressemelding at bakkeløpet i 2021 avlyses.

– Grunnet gjeldende nasjonale smittevernkrav vil det ikke være mulig å gjennomføre årets utgave av Norges Råeste Bakkeløp, heter det i pressemeldinga.

Men allerede skal arbeidet med neste års bakkeløp være i gang.

– Arbeidet med å arrangere Norges Råeste Bakkeløp 2022 er allerede i gang, hvor vi igjen vil ønske publikum, deltakere, frivillige og sponsorer velkommen til en fantastisk uke med motorsport, action, fart og spenning.

Arrangementet var tidligere planlagt med oppstart tirsdag 20. juli i Harstad med show og skulle vare til lørdag 24. juli.

Årets bakkeløp-program bestod blant annet av vannskutershow i Målselva, show i Finnsnes sentrum, show i Bardufoss sentrum, Street Legal Dragrace i Målselv fjellandsby og selve bakkeløpet på den avsluttende dagen.

– Smittevernreglene gjør at det ikke er mulig å arrangere. De ønsker vi å ta på alvor, og vi vil ikke være en årsak til et utbrudd. Vi tar vårt et samfunnsansvar og velger å avlyse, sier Norges Råeste Bakkeløp-sjefen Jan Helge Nilsen til Nye Troms mandag kveld.

Avgjørelsen skal bakkeløp-ledelsen ha tatt for kort tid siden.

– Vi bestemte oss for dette for noen dager siden. Det er forferdelig irriterende, for førere, publikum og for oss som synes dette er artig å holde på med. Det er ikke noe vi styrer, men det er styrt av pandemien. Vi må bare se positivt framover, og så får vi heller love et forrykende show til neste år.

Nilsen legger ingen skjul på at planene for neste år er storslåtte, ettersom det ikke blir bakkeløp i år.

– Det skal bli enda mer spektakulært enn det som har vært annonsert i år.

Powered by Labrador CMS