NM-KLARE: Sara Nordli og Hermine er klar for junior-NM i dressur senere i sommer. Foto: Privat
NM-KLARE: Sara Nordli og Hermine er klar for junior-NM i dressur senere i sommer. Foto: Privat

Norgesmesterskapet neste for Sara (15) og Hermine (14)

BALSFJORD: Med to sterke konkurranser i Hammerfest nylig kvalifiserte Sara Nordli og hennes firbeinte venn Hermine seg for NM i dressur. Der blir ekvipasjen en av svært få fra Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

HESTESPORT

- Det blir stort å få konkurrere i NM. Det har vært målet for meg lenge, sier snart 16 år gamle Sara Nordli fra Meistervik.

Under et landsstevne i dressur i Hammerfest i mai fikk hun to konkurranser over 64 prosent i klasse Middels B, og det var nettopp det som var kravet for å kunne være med i sommerens norgesmesterskap for juniorer.

Tenkt NM lenge

- Jeg har hatt NM-deltakelse som mål, og jobbet bevist for dette siden i fjor. Jeg har tenkt mye på NM, særlig i vinter når vi har trent og jobbet for dette, uansett vær og føre, sier Sara Nordli.

Vinterstid har hun hatt hestene sine på Stall Kjærnes ved Tømmerelv, men ellers i året har hun dem hjemme i Meistervik.

- Det kreves mye dyrestell for å holde på med dette, men det er verdt det, smiler Sara Nordli.

Litt tilfeldig

Hun hadde hesten Eddy fra før av, og lånte lyngshesten Falk i noen konkurranser tidligere, da de kom over Hermine litt tilfeldig for snart to år siden. Alle anbefalte henne å kjøpe hesten som da var sørpå, og den handelen angrer ikke Sara noe på nå. Den nå 14 år gamle svenske varmblodshesten gikk rett i hjertet til malangsjenta, og hun har et svært tett og godt forhold til sin firbeinte venn og treningskollega.

- Hermine er som et familiemedlem for meg og resten av familien. Hun er så snill med alt og alle, og hun er bare generelt veldig god. Hun er også flink i sprang, og er bare en fantastisk hest for meg, sier Sara Nordli.

Trene på toppstall

NM i dressur arrangeres i Drammen fra 22.-25. august. Der kan det fort bli opp mot 35 konkurrenter i klassen Middels B for Sara og Hermine. For at ekvipasjen fra Meistervik skal være best mulig forberedt på hva som venter i NM-konkurransen, skal de snart reise ned til en kjent dressurstall i Østfold for å trene best mulig. Fra slutten av juli og frem til NM skal de trene hos topprytter Siril Helljesen sin stall mellom Moss og Fredrikstad.

- Hun er aktiv innen dressur og er en topp trener, og jeg kan lære det meste hos henne, sier Sara Nordli.

Nyte opplevelsen

Et dressurprogram består av mange øvelser og sekvenser som blir bedømt individuelt. I tillegg bedømmes hestens gangarter, fremadbydning og lydighet, samt rytterens sits og ferdigheter, ifølge Norges Rytterforbund.

- Takt og tempo må være rett, og en skal gjøre ting uten å «kødde» det til. Som oftest er det rytteren som gjør de feil tingene, forklarer Sara.

Om norgesmesterskapet og forventninger, sier hun dette:

- Jeg skal gjøre mitt aller beste og nyte opplevelsen et NM er, smiler Sara Nordli.

Powered by Labrador CMS