FELLESSTART: Etter tre koronastarter, var det klart for ordinær start i det fjerde løpet i årets STIL-karusell. Foto: Ivar Løvland
FELLESSTART: Etter tre koronastarter, var det klart for ordinær start i det fjerde løpet i årets STIL-karusell. Foto: Ivar Løvland

Normal start etter flere koronaløp

NORDKJOSBOTN: Tirsdag kveld gikk årets første STIL-karusell etter den tradisjonelle metoden.

Publisert Sist oppdatert

– Det er i hvert fall en forsiktig start. Vi er sånn delvis i gang, smiler Torleif Selseng i Storsteinnes IL friidrett.

De tre første løpene i årets STIL-karusell har vært arrangert uten felles start og tidtaking, på grunn av koronarestriksjonene. Da har løperne løpt og eventuelt tatt tiden selv og meldt denne til arrangøren. Nå er det åpnet forsiktig opp, og tirsdag kveld stilte åtte løpere til fellesstarten da tidtaker Reidulf Larsen talte ned til terrengløpet over 4 og 6 km langs Nordkjoselva. Restriksjonene ved start var en meters mellomrom mellom løperne. Ute i løypa ble stort sett avstandene naturlige etter hvert.

– Egentlig har det gått mye bedre å arrangere som vi har gjort de første tre løpene enn ventet. Det har faktisk vært noen flere som har deltatt i snitt på alle løpene, og så har det jo vært veldig enkelt å være arrangør. Nesten så enkelt at det fristet til fortsettelse, smiler Torleif Selseng.

Han er likevel glad for at de kan møtes til en felles start og litt mer sosial omgang enn tidligere:

– Ja, du ser nå. Med flere blir det mer prat og koselig, og kanskje enda mer motiverte deltakere, sier han.

Tina Nordkyn Klaussen synes også at det er koselig å kunne møtes til en normal start, etter en lengre unormal periode.

– Jeg var litt ekstra spent før start, for man er jo blitt vant til å løpe alene og «dilte» i sitt eget tempo, men det var artig. Sammen med andre presser man seg mer, sier Tina Nordkyn Klaussen.

Hun er godt fornøyd med sin egen innsats på den 6 km lange distansen.

– Ja, jeg kom under fem minutt på hver eneste kilometer, og det var det som var målet, smiler hun.

Powered by Labrador CMS