ETTERLENGTET: Sylvi Ofstad er glad for Klubbadmin endelig er lansert for Idretts-Norge. (Arkivfoto)
ETTERLENGTET: Sylvi Ofstad er glad for Klubbadmin endelig er lansert for Idretts-Norge. (Arkivfoto)

Ny datahjelp for idretten

IDRETT: Denne uka ble Klubbadmin lansert. Det nye dataprogrammet vil lette oversikten og drifta for ledere av idrettslag.

Publisert Sist oppdatert

«KlubbAdmin» er et dataverktøy som Norges Idrettsforbund (NIF) og idretten har store forventninger til. Allerede i 2007 vedtok idrettsstyret at det skulle jobbes for å få elektroniske medlemslister. De er nå tilgjengelige gjennom Klubbadmin. I tillegg er det mange funksjoner i programmet som vil lette det daglige arbeidet i forbindelse med innkreving av treningsavgifter, egenandeler, medlemskontingenter og informasjon ut til medlemmene. Ordninga er synkronisert med idrettens egen database «MinIdrett», og vil derfor erstatte arbeidet med idrettsregistreringa.

– Nå er vi der vi hadde håpet å være, etter mye arbeid, sier Sylvi Ofstad.

Flere på kurs

Organisasjonssjefen i Troms idrettskrets (TIK) har store forventninger til nyvinningen, og mener den vil skape langt lettere forhold for idrettsledere rundt om når ordninga har gått seg til. Denne uka hadde TIK det første orienteringsmøtet i Tromsø om bruken av dataverktøyet, og utover vinteren skal flere slike møter kjøres rundt om. Idrettskretsen oppfordrer flere fra hver klubb eller idrettslag om å stille på møtene for å skaffe seg den informasjon som kreves.

– Men de som er flinke med data, kan også lære seg bruken ved egen hjelp, sier Ofstad.

Gratis i basis

Hun gleder seg over det nye programmet, som først nå slippes på markedet etter langt tids utvikling. NIF har lagt vekt på at dette skal være det rimeligste på markedet, og det er gratis i basisversjon. Skal betalingsordninger brukes, vil det koste brukerne noen kroner. Likevel er Ofstad trygg på at det er vel verdt pengene.

– Programmet skal på sikt ha buypass-løsningen med kort tilgjengelig, men inntil videre er det KID-nummer som må oppgis ved betalingssystemet, sier hun.

Legge innsats

Så langt har tilbakemeldingene på det nye dataverktøyet bare vært positive, men Ofstad utelukker ikke at det vil skape noe frustrasjon rundt i Idretts-Troms.

– Om folk ikke får dette til, vil det sikkert skape litt frustrasjon. Men om det legges litt innsats i dette, vil det sikkert gå bra. Da er Klubbadmin et svært godt hjelpemiddel, sier organisasjonssjefen i Troms idrettskrets.

Glad for at produktet endelig er tilgjengelig for idretten.

Powered by Labrador CMS